זקוקה לעזרה תודה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

08/06/2009 | 20:45 | מאת: שרלי שוב

שלום רב אני בחורה בת 26 הורי סובלים מקשב וריכוז עישתי איבחון דדקטי ואני הייתי בכיתה מקדמת בכיתה ה ו מה שגרם לי לפערים משמועתים לפני כן הייתי בכיתה רגילה ובלימודי מתמטיקה ובאנגלית לאחר השנתיים הללו המורה גילתה שאני לא מתאימה למסגרת הזו והעבירה אותי למסגרת הרגילה איך עדין היו פערים ולא הושלמו עד לכיתה י שבא סגרתי את כול הפערים עשתי איבחון ונמצא שיש לי הפרעות קשב ריכוז שאלותי המרכזיות הם ובבקשה עני לי על כולם 1. מהי הפרעת קשב וריכוז?? 2. כיצד ניתן להימודד איתה אם ההפרעה הזו.?? 3. האם רטלין עוזר .?? 4. האם יש אפשריות נוספות מלבד רטלין שעוזרות ?? 5. מהו מבחן טובה .?? ומהו בודק ??? האם איבחון דדקטי יכול לתת מידע לגבי המצב הזה ??? 6.האם הענין שמבוא כאן יכול להיות חמור יותר .??? ואף הענין של הלחץ שמבוא למטה ..??? רציתי לדעת משהו חשוב ועיקרי אני עשתי לפני שנתיים עישתי בחינות בגרות אך ההשגים שלי נמוכים מין ההבנה שלי הבעיה המרכזית שמשפיעה על ההשגים זה לא הקשב והריכוז כי אני מאוד מאורגנת ומסודרת מתחילה דברים עד הסוף אין לי קוצים בתחת הבעיה היא לחץ מבחינות ממש לחץ חרדה שמלווה אותי בזמן הבחינה אני בלחץ במבחן עצמו ומגיעה בלאק אוט ורושמת את התשובות בצורה מבולגנת ללא סדר מרוב הלחץ ובמחשבות שליליות ודימוי עצמי נמוך ויא טעתי כאן וכאן אני רוצה להבין מה לעשות ?.?????? 6.איך להגיד למבחן רגועה .??? 7. האם יש קשר בין התחושות הללו והבילבול ולחץ להפרעת קשב וריכוז...ץ.<.?. אני מאוד מרורכזת בבחינה אני פשוט לחוצה וזה משפיע על הריכוז שלי מה יהיה הציון , האם תשובה נכונה , האם אספיק לעשות את הבחינה , ומה שבאמת קורה שאני לא מספיקה לעשות את הבחינה מלחץ האומנם קבלתי תוספת זמן מה עלי לעשות בהקשר לכך .??? זה קשור ללחץ להפרעות קשב וריכוז ?? וכיצד להרגע לפני בחינה .??? ולאחריה ואיך להספיק לחשוב מחשבות אחרי הבחינה כמו " יכולתי לכתוב ככה אוף לא כתבתי " או "אוף שכחתי את זה .... "איך שכחתי את זה " ידעתי שזאת התשובה" , וכ"ו איך אני מגיעה למצב אחרי המבחן מה שהיה היה ולא מכניסה את עצמי ללחץ נוסף .?? איך להירגע אחרי המיבחן ?? ולפניו .? ומבחן עצמו ??? וכיצד ניתן להרגע ההשגים שלי נמוכים למרות שבקלות אני יכולה להגיע לציונים גבוהים ואני יודעת .??? אני אשמח לקבל את המידע הדרוש אודות הלחץ ראשית !!!!!!!! וגם על הפרעת הפרעת קשב וריכוז.!!!!!!!!1 האם יש קשר בין שניהם!!!!!!!!

10/06/2009 | 08:22 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

שרלי בוקר טוב, אנסה לענות על שאלותייך הרבות... הפרעת קשה הנה תופעה אורגנית מולדת שטיבה הסחת דעת בתחומי למידה וחיי היום יום בכלל. תופעה זו מופיעה בצורות רבות, שהמרכזיות בהן ADD ו ADHD. הראשונה מאופיינת בהסחות קשב בלתי תנועתיות, והשנייה מלווה גם בצורך בתזוזה בלתי פוסקת. עם תופעה זו מתמודדים בשילוב של סיוע תרופתי, ריטלין ודומיו בתוספת סיוע רגשי. להשקפתי, ריטלין עוזר מאוד וחשוב לכל מאובחן הפרעת קשב בהתייעצות עם הרופא המטפל. ריטלין ודומיו הנו התרופה המוכחת היחידה לטיפול בהפרעות קשב. מבחן טובה הנו מבחן לבדיקת הפרעת קשב ומידת הצורך בריטלין. המבחן מתנהל מול מחשב פעמיים ( ללא ריטלין ואתו ) תוך השוואה ברמות הביצוע. פערים משמעותיים בין יכולת לביצוע עשויים לסמן קיומן של לקויות למידה. עם תופעות של חרדת בחינות יש לעבוד בנפרד. איך להרגע? זו כבר תורה שלימה. ניתן ללמוד נשימות, מדיטציה ודרכי הרפיה נוספות רבות. מקווה שהשבתי על שאלותייך. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה