סתימה לבנה או אמלגם?

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

22/11/2016 | 01:26 | מאת: ארז

שלום שן טוחנת, עם סתימה גדולה, עברה הסרה ושחזור מחדש עקב מוקד עששתי קטן. בתחילה הרופא חשב לבצע סתימת אמלגם, בגלל הקירבה הגדולה לעצב השן. לשאלתי, האם יש חומרים מבודדים שיכולים לתת מענה בשחזור קרוב לעצב גם עם סתימה לבנה. הוא אמר שבמחשבה שניה הוא מעדיף חומר הנקרא פוג'י 9 על פני סתימת אמלגם, בגלל שהיא נוקשה יותר ויכולה להישבר. אשמח לקבל קצת מושג על ההבדלים בין סתימה לבנה לאמלגם, וספציפית במקרה של סתימה גדולה כאשר היא גם קרובה לעצב השן, מה עדיף? וכן, ספציפית מה זה החומר פוג'י 9 (הוא שזה משחרר פלואור), האם ממבחר החומרים לסתימה לבנה זו בחירה מוצלחת? זה נחשב לאיכותי? כ"כ לפני ביצוע הסתימה הלבנה, הוא מרח חומר (הוא תיאר את זה כחומצת לימון) ואמר שזה נועד לחספוס משטח השן בכדי שהסתימה הלבנה תיתפס. מה זה החומר הזה? אין חומרים מתקדמים יותר שיכולים לקשר בין השן לחומר הסתימה? תודה רבה

ארז שלום, אין כל כך טעם בתשובה לאחר ביצוע השחזור אבל בכל זאת אענה- במרפאתי לא משתמשים באמלגם כבר 26 שנה , בשחזורים קטנים ובינוניים משתמשים בחומרים מרוכבים (סתימה לבנה ) ובמקרים של שחזורים גדולים ונרחבים מבצעים שחזור מעבדתי הנקרא אינלאיי או בעברית מילואה ועשוי מחרסינה וכך מבטיחים שהשחזור לא ישבר או יסדק ויאריך ימים, החומצה משמשת לחספוס ולעזר בקישור חומרים רבים אל חומר השן החל בדבקים וכלה בחומרי קישור לשיחזורים אינני מתייחס בתשובותי לחומרים ולשמות מסחריים

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה