הארכת כותרת

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

07/09/2016 | 17:30 | מאת: עינת

רציתי לשאול האם בניתוח הארכת כותרת מורידים מהעצם או מהחניכיים כדי לחבוק. כתר בצורה טובה או אפילו שניהם? ואם בעתיד גם לא יחזיק מעמד ויעשו עקירה ושתל כמה נפרצדורה הזאת מורידים ויהיה השפעה על העצם והחניכיים?

עינת שלום, בהארכת כותרת יש להסיר גם עצם וגם רקמת חניכיים , ללא הסרת עצם אם תבוצע אך ורק הסרת חניכיים תוצאת הניתוח לא תשמר לאורך זמן החניכיים יחזרו לעמדתן הקודמת והתוצאה הצפויה הינה דלקת כרונית סביב הכתר העתידי, לרוב אין צורך בהסרת כמות רבה של עצם ומסיבה זו אין לכך השפעה אמיתית על מורכבות ביצוע שתל עתידי

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה