ניתוח חניכיים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

27/09/2005 | 14:39 | מאת: טל

שלום. הייתי רוצה לקבל הסבר \ חוות דעת ממומחה לגבי הצעת טיפול שקבלתי לגבי ניתוח חניכיים. את ההמלצה לניתוח קבלתי מרופא חניכיים. הוא הכניס "מסרגה" בין החניכיים והשן וקבע שבחלקים הצידיים של הלסתות יש לבצע ניתוח חניכיים מאחר וה"מסרגה" חדרה לדבריו לעומק של 6 ממ. על בסיס דעתו, הומלץ לי לפי הסדר: 1 - לבצע צילום סטטוס של כל הפה(ביצעתי). 2 - לבצע הקצעת שורשים (שיננית + הרדמה מקומית) לחלקי הפה בהם אעבור ניתוח. 3 - ניתוח חניכיים + ניתוח קצר (פרנקטומי, פיברוטומי, אמפוטציה, המיסקציה וכדו). שאלותי לגבי המלצה זו הינם: א - האם ניתן לקבל הבחנה וקביעת תהליך טיפולי שכזה על בסיס מבחן "המסרגה" בלבד? ב - מה ההבדל בין הקצעת שורשים (סעיף 2) ובין הניתוח עצמו וכל השמות כגון פרנקטומי , פיברוטומי, אמפוטציה, המיסקציה וכדומה? ג - מהו הניתוח הקצר (סעיף 3) וכיצד הוא משתלב בניתוח החניכיים ( יש לבצע עליו תשלום נפרד ). ד - והכי חשוב, כיצד אני אמור להרגיש שאני צריך לעבור טיפול שכזה שואין כאן הונאה ? אין לי דימומים מהפה והשיניים בחלקים הפנימיים של הפה לא מתנדנדות יותר מאשר החלקים הקדמיים ( בהם לא הומלץ לי לעבור את התהליך)? אני מודה מראש למעיין בשאלה ארוכה שכזו ולעונה במיוחד. טל

טל שלום, כנראה שאת כל שמות הניתוחים לקחת מרשימה מסודרת,להערכתי מטופס של ביטוח שיניים ,אך אין שום קשר בין כל הניתוחים הנל מלבד העובדה שכולם קשורים בצורה כזו או אחרת לחניכיים, לעצם הענין,כיס בעומק של 6 ממ הינו בעומק גבולי לניתוח ,מטרת הניתוח אגב היא צמצום עומק כיסים כדי לאפשר שליטה על הנקיון, חלק מעומק הנמדד עי המחדר (ולא מסרגה) הינו כתוצאה מנפיחות החניכיים כתוצאה מדלקת ומסיבה זו יש ראשית לטפל בדלקת(עי שיננית או הקצעת שרשים) להגיע למצב חניכיים בריא ולמדוד שוב את עומק הכיס ,בדכ ישנו צמצום בעומק הכיס ובמקרה כזה אין צורך בניתוח, אם ישנו ספק לגבי נחיצות הניתוח תמיד תוכל להתייעץ עם מומחה חניכיים נוסף ואם אכן ישנו הליך עפי רוטינה של חברת ביטוח נסה לשמוע חוות דעת ממומחה שאינו עובד כרופא הסכם עם חברת הביטוח וחוות דעתו אינה קשורה לפרוצדורות ביטוחיות

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה