מכתשית יבשה

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

17/07/2005 | 12:57 | מאת: מיה

עברתי עקירה כירורגית בשן בינה תחתונה. לאחר העקירה הרופאה תפרה לי את המקום. כיוון שהכאב, ולעיתים גם דימום או סרום, לא עברו גם לאחר שישה ימים, הרופאה אמרה שנוצרה במקום מכתשית יבשה. נראה לי שהיא הורידה את התפרים ושמה על המקום חומר חום, שמריח כמו ציפורן, ואמרה לי לבוא בכל יום בימים הקרובים כדי לשים חומר נוסף. האם אפשר לקבל הסבר לגבי מה זו מכתשית יבשה, למה היא נוצרת ומה עושה החומר החום שהיא שמה לי? כמו כן, אני חוששת שאם אשתה או אוכל החומר שהיא שמה ירד. האם יש חשש כזה? תודה!

מיה שלום, מכתשית יבשה מתבטאת בדלקת בעצם הלסת המתפתחת בעקבות עקירה,הגורם העקרי הוא חדירה של מזון וחיידקים לאחר שהתפרק קריש הדם המשמש כשלב ראשון בריפוי הפצע לאחר העקירה, עצם חשופה ומודלקת כואבת ותפקיד החומר שהוחדר למכתשית הינו גם להרגיע את הכאב שנוצר וגם למנוע כניסת מזון אל העצם החשופה, החומר שהוחדר (כנראה אלבאוגיל)אכן יוצא עם הזמן מהמכתשית ויש לחדש את החדרתו כל מספר ימים עד שתווצר רקמה חדשה עג העצם,אין חשש לאכול ולשתות ,ניתן לבצע פעולת חיטוי נוספת עי שטיפת הפה עם קורסודיל או תרודנט פעמיים ביום או למרוח על האיזור מסביב לעקירה גל קורסודיל

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה