עגיל בלשון

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

05/03/2005 | 17:30 | מאת: מור

ד"ר רוני, יש לי בעיה אפילו קצת שכיחה.. לפני כמעט 5 שנים עשיתי עגיל בלשון כיום אני כבר 3 וחצי שנים בלעדיו.. ומאז התחילו לי בעיות שאני בטוחה שנובעות מתוצאה של העגיל. הלשון מעבד מהר את הטעם וכתוצאה מכך הלשון תמיד יבשה וזה הגורם ליובש ולריח בפה. אם יש לכך פתרון?

מור שלום, הפתרון ליובש הוא לעיסה של מסטיקים (ללא סוכר )גומי הלעיסה יגרה הפרשה מוגברת של רוק אשר ישטוף את החיידקים המרוכזים במוקדים שונים בפה ובין השאר על הלשון. ניתן גם למצוץ פרוסות לימון ובמקרים קשים ישנן גם תרופות המגרות ייצור רוק. חלק מהריח הרע נובע מהצטברות חיידקים על חלקה האחורי של הלשון והפתרון לכך הוא נקוי הלשון בעזרת מכשיר פשוט -מנקה לשון הניתן לרכישה בבתי מרקחת

07/03/2005 | 02:25 | מאת: מור

ד"ר רוני שלום, כמה שאלות נוספות: 1. אם אכן היובש בפה נובע כתוצאה מהחור בלשון, האם זה לא יחמיר?ואיפה זה פגע? 2. האם הלעיסת מסטיק לא תזיק לשיינים או ללסת? 3. מה היא התרופה שהמלצעת לי עליה? למי פוניים כדי לקבלה?(לא תמיד אפשרי לי ללעוס מסטיק) 4.האם אלו שתי הפתרונות היחידים? בתודה מראש...

14/03/2005 | 16:45 | מאת: לי ברוזין

אני בת 14 ואני ממש רוצה לעשות עגיל בלשון (לא כרגע-עוד כמה שנים)....אבל אני טיפה מפחדת כי אמרו לי שאם קורה משהו לעגיל יכול להיות שאני לא יוכל לדבר יותר וושזה נ-ו-ר-א מסוכן...ובכל זאת אני מאוד רוצה לעשות..אתה יכול לבבקשה להגיד לי מה הסיכונים בלעשות עגיל בלשון ומה הסיכויים שיקרה משהו לעגיל מקווה שתענה לי בהקדם...בתודה מראש לי ברוזין

26/04/2005 | 14:43 | מאת: לילך

ד"ר רוני שלום, אני בת 15 ואני כבר המון זמן רוצה מאוד לעשות עגיל בלשון! אבל אני מפחדת מכל מיני סיכונים שסיפרו לי עליהם כמו: נסיגת חניכיים ונשירת שיניים מוקדמת, איבוד חוש הטעם ועוד, ולכן אני רוצה שד"ר כמוך יגיד לי בדיוק מה הסיכונים!!! אחכה לתשובה בהקדם האפשרי ואם תוכל לשלוח אותה לאימייל שלי. בתודה רבה לילך.

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה