שן זמנית לאחר עקירה

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

09/10/2020 | 12:28 | מאת: רוית

לאחר עקירת שן אחת, תוך כמה זמן אפשר לשים במקומה שן תותבת זמנית? האם שן תותבת אחת גורמת לבעיה בחניכיים ומזרזת ומשפיעה על איבוד עצם איזה סוגי שחזור זמני יש? האם אולי כדאי להשאר בינתיים ללא שחזור . מדובר במיקום של שן 15 שנעקרה בעקירה כרוגית. יש מתחתיה בלסת הנגדית שן ללא טיפול שורש

ישנם מספר פתרונות זמניים לאחר עקירה ולפרק זמן של מספר חודשים אם אין הפרעה אסתטית ניתן גם להשאר ללא פתרון זמני , הפתרונות הסמניים המועדפים הינם כאלה שלא גורמים ללחץ על החניכיים ( כמו גשר מרילנד , אומניוואק ) ופחות מועדפת תותבת המפעילה לחץ על החניכיים בעת המצאותה בפה

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה