שימור חיות השן

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

03/10/2020 | 08:27 | מאת: דורון

איך יודעים ששן היא ויטלית ? כאשר יש חור בשן - האם כשהשן ויטלית זה סימן שאינה זקוקה לטיפול שורש? והאם יש טיפול שנועד לשימור חיות השן?

דורון שלום, ניתן לבדוק חיות שן או עי קור ( ספריי קר מאד או אפילו מגע עם חתיכת קרח) או בעזרת מכשיר חשמלי ( פאלפ טסטר) ניתן גם להתחיל לסלק את העששת ללא הרדמה ולגלות האם פעולת המקדח מגרה כאב, הנטיה ברפואת שיניים המתקדמת היא לנסות ולהמנע מטיפול שרש ולכן גם אם העששת עמוקה וקרובה למוך - לאחר סילוק העששת ניתן לבצע כיפוי מוך בעזרת חומרי מצע שונים ואלו מסוגלים במקרים רבים לאפשר נסיגה של רקמת המוך מאיזור העששת וצמיחה של שכבת דנטין , המבחן במקרה זה הוא אם יש או אין כאב בעקבות סילוק העששת

03/10/2020 | 16:44 | מאת: דורון

כלומר, רגישות לקור מעידה על ויטליות ומייתרת את הצורך בטיפול שורש ? אולם אנשים עם שיניים בריאות לא מרגשים כאב כאשר אוכלים ארטיק או שותים שתייה קרה, איך זה ?

התשובה והמסקנה ממש לא פשוטה וחד משמעית (בניגוד למה שציינת), נתתי בסהכ קוים ראשוניים למסלול לאבחנה , בשאלתך המקורית כלל לא הזכרת כאב ,גם שן ויטאלית אך עם כאב ספונטני ( למשל כאב אשר מונע שינה בלילה ) יש צורך במקרים רבים לבצע טיפול שרש , גם בשן כואבת יש להבדיל בין שן חיה שבה יתכנו כאב ספונטני לעומת כאב בעקבות גירוי לקור או למתוק שיכול להגרם בשן עם עששת עמוקה אך לא בהכרח נדרש טיפול שרש ,יש צורך לבדוק גם את קרבת העששת לרקמת המוך בצילום רנטגן . בשן לא חיה יש בכל מקרה לבצע טיפול שרש

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה