כתרים קדמיים ומעליהם דלקות

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

20/09/2020 | 23:29 | מאת: הילה

שלום רב למומחה. יש לי 4 כתרי חרסינה קדמיות עליונות על בסיס מתכת מלפני עשרים שנה. לפני כ-10 שנים עשיתי ניתוח בלסת העליונה בגלל דלקת די גדולה. מאז הניתוח ועד היום ישנה עדיין דלקת אבל במצב טוב יותר וסטטי. לא גדלה ולא קטנה. כיום אני ממש מעוניינת להחליף את הכתרים כי הן מכוערות ובעלות קשתות כהות עקב נסיגת חניכיים. רופאת השיניים שלי אמרה לי שאסור לי לגעת בכתרים מאחר ובעקבות ההחלפה יכול להיווצר זיהום שיגרום לכך שיהיה צורך לעקור את השיניים ואז אצטרך לשים פלטה (!!) בהתייעצות עם רופא שיניים אחר נאמר לי שהוא לא מבין על מה היא מדברת. טען שזה כמו כובע על הראש שמחליפים בכובע אחר. מורידים בעדינות ושמים במקומם חדשים. מי צודק? ואם אכן יכולה להיווצר סיכון וחייבת להשאיר את הכתרים הקיימים, האם יש אפשרות לפחות לצבוע איכשהו את הקשתות הכהות המכוערות? תודה רבה מראש וסליחה על האורך....

הילה שלום, בהסתייגות מסויימת מכיון שלא בדקתי אותך ולא ראיתי צילומים - אין מצב בו לא ניתן להחליף כתרים אם הם לקויים או מהוים הפרעה אסתטית , חיתוך הכתרים ובנית חדשים לא אמור להשפיע על הרקמות שסביב השיניים ואם אין סיבה לעקירה בוודאי שלא תיווצר כזו רק מעצם ההחלפה

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה