מספר שאלות יש לי. אבקש מענה אמיתי לחלוטין.

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

17/09/2019 | 15:19 | מאת: מישהו.

היי. האם זה נכון שציפויים מכל סוג שהם לא בהכרח יהיו עמידים בכל לעיסה ויש סבירות די גבוהה שבמהלך השנים הם יסדקו, ישברו ואף אפילו מסוגלים להשבר ? את המידע קיבלתי מכמה וכמה רופאים שהעדיפו שאשאר עם שיניים לא הכי לבנות אבל לפחות בריאות, טבעיות וחזקות. ככה שאין להם שום אינטרס. שאגב למטופלים אחרים הם כן עשו זאת, אותם מטופלים קיבלו את אותם הזהרות, לחלק באמת הציפויים לא החזיקו מעמד, לחלק כן. כנ"ל לגבי הלבנת שיניים. מסתבר שיש חומר בהלבנה ש"ההתנהגות" שלו פוגעת בחיבור שבין החניכיים לבין השן. והנזק הוא "נזק בדילאיי". דווקא לגבי הלבנה בלייזר הטענות לגבי סיכונים לא קיימים - מהסיבה שלא נמדדו מספיק מחקרים לאורך זמן על מנת להגיע למסקנות כאלה ואחרות. אבל יחסית על הלייזר יש ביקורות יותר חיוביות. בכל אופן - גם על ההלבנה לא הומלץ. לגבי כתרים אין מה לדבר בכלל מהסיבה שאין צורך רק בגלל אסתטיקה. אבל גם ציפויים יורדים מהפרק כנראה. וכל זה אודות לרופא אדיב שלא מגיע ממקום של התנשאות וחושב על הטווח הארוך של הפציינט. אני רושם זאת בכל אופן כדי לאשש או לשלול את העובדות השונות. והאם זה נכון שהושק חומר חדש בשם פוג'י או שם דומה שהוא עם תכונות די דומות לאמלגם אך אסתטי כמו הקומפוזיט?

שלום רב, אינני יודע מהם מקורות שאיבת האינפורמציה שלך אך מסקנותיך לחלוטין אינן נכונות, אני מבצע אלפי ציפויי חרסינה כבר כ 30 שנה , בעבר אמנם בקשתי ממתרפאים להזהר, אךלאורך השנים עם הנסיון הרב שלי , עם השתפרות חומרי ההדבקה, איזון נכון בפה ועם שדרוג מתמיד של חומרי הציפויים אני מציע כיום למתרפאים לנהוג בשיניים כרגיל ונדירים מקרי שחרור ציפוי או שבירה בכוחות נורמליים שבפה , אין בחומרי ההלבנה שום חומר הגורם נזק לחניכיים ( מקריאה של מאות מחקרים) חומרי ההלבנה עצמם צורבים בחניכים אם יהיו במגע עם החניכיים אך אלו לא אמורים כלל להגיע למגע עם החניכיים, חומרי ההלבנה להלבנה בליזר אינם שונים מכל חומרי ההלבנה האחרים והלייזר הינו רק מאיץ לתהליך, המאיץ המתקדם יותר הינו מנורת לד, איני מתייחס לחומרים מסחריים אך רק בהערה - החומר ה״ חדש״ פוג׳י קיים כבר עשרות שנים בשוק

18/09/2019 | 18:09 | מאת: מישהו.

המון רופאים טוענים שהציפויים לא עמידים בכוחות הלעיסה כמו שן טבעית. ובטח שלא יחזיקו מעמד לכל החיים. הרופאים, הם רופאים בכירים ומנוסים. חלקם עם שם מוכר מאוד.

קטונתי, כפי שכתבתי -נסיון של אלפי ציפויי חרסינה במשך 30 שנה , יועץ לחברות ענק עולמיות בתחום ציפויי החרסינה לסוגיהם השונים ומעביר סדנאות בתחום לרופאי שיניים , כל ה״ עובדות ״ שציטטת כביכול מפי אותם רופאים ״בכירים בעלי שם מוכר״ לחלוטין אינן נכונות ביניהן כמובן גם אלו הקשורות לציפויי החרסינה

18/09/2019 | 19:48 | מאת: מישהו.

30 שנה יש ציפויי חרסינה? נשמע לי לא אמין בכלל. בכל אופן יש הוכחות לכך שהלבנה לא מזיקה וכנ"ל לגבי הציפויים שעמידים בפני כל דבר ?

בשלב ה ״ נשמע לי לא אמין בכלל ״ הסתיים הדיאלוג בינינו , ערב טוב

19/09/2019 | 06:28 | מאת: מישהו.

חבל שהינך מתחמק משאלתי. מצטער על האמרה השונה. אבל לא נראה לי הגיוני שקיימים ציפויים 30 שנה. לא בטוח שהם קיימים גם עשור.

מתחמק? לא נראה לך שקיימים עשור ? אז לא נראה לך , ברגע שאתה שואל שאלה ואני מתנדב לענות לך אין מצב שתכתוב לי ״ נשמע לי לא אמין בכלל״, או ״ לא נראה לי הגיוני״ מעבר לבורות זה גם חוסר נימוס בסיסי . ציפויי חרסינה קיימים משנות ה30 למאה הקודמת ( בוצעו לראשונה עי דר צארלי פינקוס בהוליווד בין השאר לשירלי טמפל ילדת הפלא ) ועם השנים הלכו והשתבחו,אני מבצע ציפויי חרסינה לסוגיהם השונים משנת 1990

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה