בעיות אחרי טיפול אסתטי

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

17/06/2019 | 21:10 | מאת: ניק

דר שלום אני כמעט בסופו של טיפול ציפויי שיניים. הרופא עשה לי השחזות מאד אגרסיביות ולא הותיר הרבה מהשיניים (את הטיפול השלמתי אצל רופא אחר). כרגע אחרי ההשחזות אני מרגישה קשיים בדיבור (תחושה של נזילת רוק) ובפתיחת הפה כמו תחושה של פה קפוץ. נדמה לי שגם השפה הקדמית קצת נחתה. האם ההשחזות יכולות לגרום לשינוי בסגר פה או לגרום לתופעות האלו באיזשהו אופן? ומה אפשר לעשות? אני מרגישה פגיעה קשה באיכות החיים.

ניק שלום, השחזות ״ אגרסיביות״ יכולות לגרום לכך שציפויי חרסינה לא ישארו זמן רב על השיניים, אם ההדבקה אינה לשכבת האמאייל אלא לשכבת הדנטין הפנימית יותר חוזק ההדבקה חלש יותר והציפויים עלולים להשתחרר עם הזמן, במקרעם כאלו בהם השיניים הושחזו בצורה משמעותית כדאי לשקול ביצוע ציפויים היקפיים אשר אינם תלויים בחוזק קישור ההדבקה, התלונות שתארת אינן קשורות להשחזת השיניים יתכן שקשורות לציפויים עצמם אך אינני יכול לענות למקרה הפרטי ללא בדיקה

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה