שן קדמית שעברה ספיגת שורש

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

20/04/2019 | 20:38 | מאת: אביגיל

שלום, ניסיתי למצוא פורום מתאים לשאלה שלי, מקווה שהגעתי למקום הנכון: שן חותכת קדמית בלסת עליונה שעברה טיפול שורש והלבנה פנימית לפני כמה שנים, הרופא איבחן עכשיו ספיגת שורש, וטען שהפתרון היחיד במצבה של השן הוא עקירה ושתל, האם ניתן כן לנסות לעשות חידוש ט"ש ואח"כ כתר? והאם טיפול בשן חותכת אחת מחייב לטפל גם בחותכות האחרות, על מנת שלא יווצר מראה שונה בין השיניים? תודה

אביגיל שלום, שום פתרון חליפי אינו תואם לשן הטבעית שלך כמובן בתנאי שזו יכולה להשאר בפה, מכיון שלא בדקתי אותך איני יכול להתייחס למקרה הספציפי שלך אבל כדאי לשמוע חוות דעת שניה ממומחה לטיפולי שרש, יש משמעות למיקום הספיגה ולעיתים בהחלט ניתן להציל את השן , במידה ואכן השן נעקרת יש צורך לשרול בזהירות רבה מי עוקר את השן מכיון שעקירה לא בידים המקצועיות ביותר או ללא תכנון מדויק וקפדני ( למשל של שימור רכס העצם ) עלולה לגרום לספיגת עצם ובעקבותיה תקבלי שן מאד ארוכה ( לכיוון האף) יחסית לשיניים האחרות, טיפול בשן אחת אינו מחייב הכתרת שיניים נוספות אך אם מחפשים אסתטיקה ברמה הגבוהה ביותר כדאי לשקול ציפוי חרסינה לפחות גם על השן הסמוכה על מנת שעל שתי השיניים יהיה חומר דומה וכך הגוון דיתקבל בתנאי תאורה שונים יהיה דומה/ זהה

21/04/2019 | 14:25 | מאת: אביגיל

תודה רבה על ההסבר. אם אני מבינה נכון את תשובתך הכי נכון לי לקבוע תור למומחה בטיפולי שורש? איך אני יודעת מי מומחה בתחום? יש רשימה מרוכזת של משרד הבריאות?

בוודאי שיש רשימת מומחים לטיפולי שרש ולפני שאת קובעת כדאי לשאול אם המומחה הספציפי אליו את קובעת משתמש במיקרוסקופ

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה