2 שאלות: חורים בשיניים מתחת לסתימות ועוד..

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

26/01/2019 | 19:44 | מאת: טלי

שלום, ב 4 שיניים טוחנות שיש בהם סתימות נמצאו בבדיקה וצילום חורים גדולים מתחת לסתימה. הרופאה שהייתי אצלה בקופ"ח מאד לא סבלנית לבקשת מידע אודות תוצאות הבדיקה, לכן אני שואלת כאן, האם סתימה לא אמורה לחסום לגמרי פעילות חיידקית בשן? יצאתי ממש מופתעת מתוצאות הבדיקה, מה גם שאין לי שום כאבים בשיניים האלו, והרופאה טענה שחלק מהשיניים זקוקות לטיפול שורש. אשמח אם תסביר לי איך דבר כזה קורה בשן עם סתימה, והאם כדאי חוות דעת נוספת. שאלה נוספת: כתרים טרומיים שבוצעו בילדות, מתי (באיזה גיל) צריך להחליף אותם לכתרי חרסינה, והאם אפשר להשאיר אותם בפה לתמיד אם אין בעיות בשן מתחתם? תודה רבה!

בהחלט תיתכן עששת מתחת לסתימה ולגיטימי לחלוטין לקבל חוות דעת נוספת ,כתרים טרומיים כדאי להחליף החל מגיל 18 עם סיום התפתחות הפנים, אין להשאר עם הכתרים הטרומיים מכיון שאינם מדוייקים , אינם אטומים ובקלות עלולה להתפתח גם דלקת חניכיים וגם עששת

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה