כאבים סביב איזור כתר זמני

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

15/05/2017 | 23:47 | מאת: שירה

יש לי כתר זמני כרגע ממתינים איתו עד לכתר הקבוע בגלל עוד טיפול בשן אחרת ואת השיקום נעשה ביחד. אבל כנראה אתמול או שחקתי חזק (יש לי בעייה של שחיקה ושנגמור את השיקום נטפל גם בבעיה זו) או עשיתי איזו תנועה חזקה גם מתוך שינה כמעט בטוח קרה משינה כי אתמול בערב הכל היה בסדר והיום מהבוקר זה התחיל. השאלה האם עשיתי נזק לכתר במיוחד שההרגשה של הכתר מן כאב / אי נוחות כמו כאילו שוב נגעו בכתר ונגעו במקום האם הגיוני ומה ניתן בינתיים לעשות והאם יש סיכוי שיעבור מעצמו או שעשיתי נזק גדול וגם מה ניתן לעשות בינתיים כדי להרגיע והאם יש משהוא שניתן לעשות?

שירה שלום, לצערי אין לי כל דרך לענות לך ספציפית לגבי המקרה ללא בדיקה, בדרך כלל גם במקרים של שחיקת שיניים מכיון שהכתר הזמני עשוי לרב מאקריל שהינו חומר רך יותר מהשיניים ,אם הסגר מאוזן ואין מגע רב יותר דווקא על השן עם הכתר הזמני עלולה השחיקה לגרום נזק לשיניים הטבעיות ופחות לשן עם הכתר הזמני

16/05/2017 | 08:03 | מאת: שירה

לא זה באיזור כתר הזמני אבל קרה כבר פעם ככה ולקח כמה ימים טובים לנסות ולהמתין ויכול להיות משחיקה ללץ על החניכיים גם?

לחץ על החניכיים נובע גם הוא מחוסר התאמה של שולי הכתר הזמני

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה