חשיפת שתל ותהליך השיקום

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

10/01/2017 | 20:31 | מאת: רוית

אני אמורה בקרוב לעבור חשיפת שתל. בשן טוחנת עליונה שעברה שתל והרמת סינוס סגורה. קודם כן לפני החשיפה מומלץ שוב לעשות צילום סיטי או פנורמי במיוחד שהיה לי צינון איזה זמן לאחר ההשתלה ולבדוק שלא קרה כלום? ואשמח להסבר על הפעולה איך היא הולכת , האם צפויים תפרים וגם האם יהיו כאבים שאצטרך שוב לנוח כמה ימים ומה ההנחיות לאחר מכן ואחרי כמה זמן איך הולך באופן זמני כל השיקום כולו על השתל : מבנה , כתר זמני וקבוע והאם חוץ מהכתר הקבוע שברור שהמעבדה עושה איך הולך כל התהליך של המדידות וההכנה של הכל גם המבנה והכתר הזמני האם אותם עושים במרפאה או גם רק המעבדה מכינה אשמח להסבר קצר בנושא תודה.

רוית שלום, תשובות לשאלותיך תלויות ברופא המשקם, חשיפת שתל יכולה להיות נקודתית או לחילופין עם פתיחה נרחבת יותר של חניכיים ובהתאם -תפרים או לא, בדרך כלל נהוג לבדוק במועד החשיפה עם צילום פנורמי , ישנם רופאים העוברים ישר לשיקום קבוע , אני מבצע שיקום זמני על שתלים למספר חודשים טרום השיקום הקבוע, מידות יכולות להילקח בטכניקות שונות ובדרך כלל העבודה מבוצעת במעבדה ומורכבת במרפאה אך ישנם גם רופאים המבצעים שיקום במרפאה

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה