בדיקת שיניים וצילום נשך

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

25/12/2016 | 06:27 | מאת: אבי

שלום הייתי אצל רופא שיניים הלכתי לשם בדיקה הוא עבר שן שן עם הכלי הזה של הרפאי שיניים ואמר שהוא לא רואה חורים ואז הציע לעשות צילום שיניים נשך ופתאום הוא אומר שהוא רואה בצילום 3 חורים השאלה אם זה באמת חורים או שהוא ממציא כי בבדיקה ידנית הוא לא מצא חורים האם מצילום נשך אפשר לראות אם יש חורים או לא? בקשתי לראות את הצילום הוא אמר שאני לא רופא אני לא יראה את זה מה דעתך? ושאלה נוספת שן בינה שגדלה עקום לא כואבת ולא מפריעה לי העם לעקור אותה מעכשיו? תודה.

בבדיקה ידנית רואים איזורים שונים מאשר בצילומים ולכן בדיקה כוללת גם צילומים , אם יש ספק ניתן להראות את הצילום לרופא שיניים בדיוק כמו כל חוות דעת שניה בכל תחום אחר ברפואה, לגבי שן הבינה אם השן אינה כואבת ואינה גורמת לדלקות השאלה היא אם היא במנח הגורם נזק או עלול לגרום נזק עתידי לשיניים אחרות

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה