תזונה משלימה בסרטן- תוספי תזונה מומלצים? מה הסכנות שבהן אם בכלל?

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

18/10/2017 | 21:27 | מאת: עינת

שלום, אבי חולה בסרטן במערכת העיכול (מקור לא ידוע. אולי כולנגיו). הוא בטיפולים כימים (קסלודה אוקסליפלטין ) והרצפטין. לצערי מצבו מתדרדר מבחינת חולשה. הוא ירד כ 10 ק"ג בחודשיים האחרון, ובמיוחד ניכר התדלדלות השרירים. יש לו בצקות משמעותיות ברגליים.. אנו דואגים לפיזיותרפיה 3 פעמים בשבוע כי מלבד זאת שוהה במיטה.. האם תוסף כמו אליטרק מומלץ? מה עוד מומלץ להוסיף? תודה

חולשתו של אביך נובעת כנראה מפיזור נרחב של המחלה. עקב כך מרבית התזונה מגיעה לגידול ולא לאברים שם הוא נחוץ. לכן, אבקת אליטרק עשויה לעזור במידה מסוימת אך רק שיפור מצב המחלה יביא להתחזקות ועליה במשקל. ממליץ על תוספי מזון ותרופות בעלי השפעה על המחלה כמו קורקומין, רסברטרול, אבמר, מלטונין, ויטמין D, סלקוקס ועוד. ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן