אונקולוגיה ותזונה לדסמואיד

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

14/03/2017 | 22:18 | מאת: דניאלה

שלום ד"ר, יש לי דסמואיד בגודל של 9 ס"מ על שריר הפסואס, מוחק את הוריד הראשי וחוסם כליה. לפני ניתוח האם קיימת אופציה לכימו או הקרנות שהוכיחו את עצמן לצורך הקטנת הגידול לפני ניתוח? מה אחוזי ההסתברות להצלחה? שאלה נוספת - תזונה וטיפולים מומלצים לפני ואחרי הניתוח? תודה דניאלה

גידול דזמואידי הינו גידול בעל דרגת ממאירות נמוכה, הגדל לאט ואינו נוטה לשלוח גרורות. הבעיה היא הקושי ל"בער" אותו לחלוטין ולעיתים קרובות הגידול חוזר מקומית לאחר הניתוח. יש להגיע למצב של ניתוח רדיקלי בו שולי הגידול נקיים לחלוטין. יש להתייעץ עם הכירורג לגבי הסיכויים להגיע לשולי גידול נקיים במקרה שלך. לטיפולים בכימותרפיה והקרנות יעילות מוגבלת. במקרה שהכירורג חושב שקשה יהיה להגיע לשולי ניתוח נקיים, ניתן לשקול מתן כימותרפיה טרום-ניתוחית כדי להקטין את הגידול ולהגיע למצב של ניתוח עם שוליים נקיים. לגבי תזונה: כמו כל חולי סרטן אחרים, ללא חד-פחמימות ודלת שומן, להרבות בפירות וירקות ולהפחית בשר, דברי חלב שמנים. ד"ר יוסף ברנר

15/03/2017 | 20:30 | מאת: דניאלה

תודה ד"ר. אודה להרחבה בנושא התזונה כדי שאוכל לקרוא על זה ברשת. מה זה חד פחמימות? יש לזה שמות נוספים? יש המלצות לרכיבים או דברים ספציפים? אשמח לשמוע גם אם נדרש ביקור פרטי אצלך. תודה רבה

15/03/2017 | 12:41 | מאת: שלמה גוברמן

שלום דניאלה, אני אצטט עבורך כאן הודעת תגובה שלי מתאריך 25.9.2013 לשאלה דומה שנשאלה בנושא Desmoid מקוה שתפיקי ממנו תועלת: ציטוט: "מדובר ב- DESMOID TUMOR. ניתוח הוא לא הטיפול הבלבדי בסוג גידול זה. ראשית, יש לדעתי מקום לקבל חוות דעת נוספת מכירורג אונקולוגי עם ניסיון רב בסרקומות כולל DESMOID. אם, כפי שאתם כותבים, הכירורג אמר כי לא ראה גידול כזה, הייתי שוקל לערב ולבקש חוות דעת אולי גם מרכז רפואי גדול בחו"ל שיש לו ניסיון רב בסוג גידול זה. אחד שקופץ לי לראש הוא: (MD. ANDERSON (Dr. Raphael Pollock קיימים טיפולים נוספי בגידול מסוג זה מעבר לניתוח. הבעיה בגידולי דזמויד היא הרבה פעמים טיפול לא מספיק (under treatment) 1. ניתוח עם שוליים נקיים (ככל שניתן). ההמלצה אם קודם לנתח או קודם להשתמש בטיפול אחר, תינתן ע"י הכירורג האונקולוגי לאחר שילמד יותר על הגידול, מיקומו, גודלו, קצב גידולו, ועד כמה הגידול עצמו מסכן כלי דם ראשיים, או אברים חיוניים ו/או עד כמה הניתוח יהיה קשה ודפורמטיבי למטופל. 2. אם מנתחים, יש לעיתים המלצה לטיפולי קרינה שלאחר ניתוח. 3. לעיתים משתמשים בטיפולי קרינה כטיפול מקדים לניתוח, ואז לאחר מספר חודשים מנתחים (תוצאות טיפולי קרינה מגיעות בסוג זה של גידול 6-9 חודשים אחרי סיומם וממשיכות להתגלגל גם שנים אח"כ). 3. כ- 25% מגידולי DESMOID בערך יגיבו היטב לטיפולים אנדוקרינים (הורמונלים). נעשה שימוש בתרופה Toremifene. ניתן לעבות בדברים ברפואה הטבעית שעושים עבודה דומה על אסטרוגן, ושישיגו תוצאות סינרגטיות. 4. כרבע מגידולים אלה יגיבו לטיפולים נוגדי דלקת ב - NSAID כמו: sulindac או celecoxib, ובנוסף ובמקביל, אפשר כמובן לעשות גם שימוש בנוגדי דלקת מהרפואה המשלימה. לעיתים משלבים את 3 ו-4 לקבלת תוצאות טובות יותר 5. לדעתי יש מקום לשקול גם טיפול ב - MMPI כגון: low dose tetracyclin/Doxycycline וגם רזברטרול ותמצית רימון ואולי במקביל בטיפולים טבעיים שיחזקו רקמות חיבור. 6. יש חשיבות לעשות שימוש בחומרים הגורמים לדיפרנציאציה differentiation agents כמו: וויטמין D3 ורטינואידים (יש מקרה של דזמויד שלא הגיב לשורה ארוכה של טיפולים, והגיב יפה לטיפול בוויטמין D קבלו קישור: http://jjco.oxfordjournals.org/content/34/8/472.full 7. אם מתקיים ניתוח הייתי שוקל לשלוח את הרקמות לבדיקה גנטית/מולקולרית. מוטציה בגן 45F וביטוי יתר גבוה לחלבון beta catenin חוזים אחוזי חזרה מקומית גבוהים יחסית, וזה יכתיב לרופאים את מידת וסוג הטיפול המשלים למניעת חזרה. 8. במקרים מסוימים שלא צלחו את הנ"ל או שאינם נתיחים, ונדרש צמצום מהיר של הגידול (לפני ניתוח) מטפלים בכימותרפיה. אז...יש הרבה מה לעשות!!! חג שמח ובשורות טובות" תוספת עדכנית (15.3.2017): אפשרות נוספת שקיימת ׁ(לדסכס עם רופא מטפל) היא זריקות ישירות לגוש של NSAID (נוגדות דלקת שאינן ממשפחת הסטרואידים) שיש להן מנגנון פעולה של עיכוב COX2 קישור: http://dtrf.org/wp-content/uploads/2015/08/2014-CTOS-Intra-lesional-NSAIDS.pdf שאי ברכה דניאלה

15/03/2017 | 20:48 | מאת: דניאלה

תודה רבה, זה מרכז טוב את הדברים. אומנם היתה לי שיחה עם אונקולוג שעבר על חלק מהדברים וככל שמתקדמת עם רופאים מומחים ( כירוג/אורתופד/אורלוג/כלי דם) אני מתחילה לחשוב על לנסות למצות את הכיוון הנוסף הנשולב טרם כירוגיה ש"תכסח" פסואס/כליה/כלי דם ועוד כדי להשאיר שוליים נקיים ועוד עם ספק לחזרתיות ונכות. הגדרת הביופסיה: פחות מ 1% ועם beta catenin positive אם יש מידע נוסף עדכני שיכול לעזור לי בניהול של התהליך אודה לך. רב תודות עד כה לבינתיים דניאלה

04/05/2017 | 21:10 | מאת: אורית

ישנם מספר אפשרויות חדשניות (hifu, crayo ) לטיפול בדסמואיד . ממליצה להכנס לפורום desmoid tumor support בפייסבוק. שם יימצאו כל האפשרויות ואנשים שטיפלו. הכל תלוי במיקום ובגודל הגידול.

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן