לימפודמיה

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

02/01/2014 | 12:44 | מאת: חנה

לאחר כריתת שד מלאה והוצאת בלוטות לימפה האם אפשר לעשות סאונה יבשה או רטובה למשך כמה דקות? האם ניתן לרחוץ במעיינות חמים כמו חמי יואב

שלום חנה ההתוויות למניעת לימפאדמה הן להמנע מטמפרטורות קיצוניות כגון סאונה ומעיינות חמים. הנני מצרפת חלק מההמלצות למניעת לימפאדמה כפי שמופיעות באתר עמותת הלימפאדמה בישראל. כדאי להכנס לאתר ולקרוא. ב. הימנעות מהפעלת לחץ או שינויי לחץ על הגפה או בלוטות הלימפה המנקזות אותה: -הימנעות מענידת תכשיטים/שעון ומלבישת בגדים וחזיה לוחצים. -הימנעות ממדידת לחץ דם בגפה. -בחירה בפרוטזת שד קלה ככל האפשר. -הימנעות מנשיאת משקל (תיק) על כתף הזרוע הפגועה או ביד הפגועה . -הימנעות מחשיפה לטמפרטורה קיצונית (חום או קור) באמבט, בסאונה, בשמש. -חבישת לחץ של הגפה הפגועה בעת טיסה (בעזרת תחבושות לחץ או שרוול לחץ). בברכה, ניצה

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)