לימפדמה ברגל

דיון מתוך פורום  לימפדמה (בצקת למפטית)

14/08/2010 | 12:19 | מאת: אירנה

שלום, מזה כשנה יש לי נפיחות בכף רגל מעט מעל האצבעות ובאצבעות. לאחר בדיקות אורטופדיות וכעת בירור בכלי דם הסברה שכנראה יש לי לימפדמה. רציתי לברר לגבי פעילות גופנית - מהי הפעילות המומלצת ( אני בד"כ הולכת כחצי שעה ביום על הליכון )? מה התדירות של פעילות הגופנית המומלצת? ובכלל מה ההמלצות להמשך טיפול ( הנפיחות לא כל כך גדולה אבל מדי פעם אחרי מאמץ היא גדלה ). בתודה מראש.

אירנה שלום, הטיפול הינו פיזיותרפיה לימפטית אשר כולל עיסוי לימפטי, חבישות לחץ בכל שעות היום (ואולי גם בלילה. תלוי בחומרה. יש להתייעץ עם מטפל לימפטי), תרגול ושמירה על בריאות העור. הליכה מומלצת כתרגיל ללמפאדמה של הרגל כי ידוע שהליכה משפרת את הזרימה הוורידית והלימפטית ברגל. חשוב מאוד לתרגל עם חבישת לחץ או גרב לחץ על הרגל. בלי, התרגול יכול להחמיר את הבצקת. הליכה בימים עד למותנית או יותר גם מומלצת. בברכה, ג'יל

07/09/2010 | 20:59 | מאת: שמוליק-מכון אורטופדי ברזילי-להב

אירנה שלום, אני רוצה לחדד נקודה חשובה: כשיש נפיחות בגפה העור מתוח, בד"כ מתוח בצורה רציפה. במצב של עור במתיחה מתמדת עלולות להווצר שתי בעיות: 1.העור מפתח תאים נוספים ולכן הנפיחות גודלת. 2.במתיחה של העור הנקבוביות שבו גודלות (נקבוביות של זיעה ושל שיער - כשהפתח גדול מהרגיל קל לזיהום לחדור לגוף. בריאות שלמה ושנה טובה שמוליק

מנהלי פורום לימפדמה (בצקת למפטית)