5HTP <<<<<< Griffonia Seed Extract

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/11/2008 | 17:51 | מאת: דן

מעיין שלום, קראתי את מה שכתבת למישהו בפורום... בנוגע לי 5HTP ואני ברשותך רוצה לתקן אותך . אז ככה ,יש לי ניסיון גם עם זרעי הצמח ,אני גידלתי אותו והשתמשתי בו במשך שנים כולל בזמנים אלו (הבורסה הורסת את הבריאות) . אני גם ניסיתי להשוות אותו עם התוסף המופק במעבדות מהצמח . ובכן ,גם לגבי התוסף וגם לגבי הצמח ,ההשפעה מתרחשת תוך בערך שעה ,זה תלוי אם זה נלקח עם האוכל או על קיבה ריקה. מינון של 300 מ"ג של התוסף שנמכר חופשי בארה"ב ובאירופה יכול בהחלט להקפיץ את הסרוטונין ולרומם מצב רוח ולהחזיר אותך לחיים . לקיחה קבועה של התוסף יכולה לשמור על מצב רוח מרומם , קלילות , פוקוס רב , הנאה סוחפת מכול מה שאתה עושה . אני אישית משתמש בצמח אותו אני מגדל . זה מאוד פשוט ויש הוראות איך לגדל את הצמח וגם את הזרעים שלו ניתן להשיג בקלות דרך מאות אתרים באינטרנט . ועוד דבר אחד ברשותך ,האפקט של הצמח\תוסף הזה בהשוואה לפרוזק , ציפרלקס ועוד עולה בעשרות מונים וכמובן אין מה להשוות להיפרקום שהשפעתו עדינה ביותר אם בכלל. ההיפריקום למשל אם בכלל מיועד לדיכאון קל בלבד ואילו ה-5HTP מיועד גם למקרים קשים כמו למשל דיכאון מג'ורי !!! דבר אחרון שאני בטח לא צריך להזכיר לך הוא : כל התרופות של ה- SSRI וגם SNRI פוגעות בתפקוד המיני בעיקר אצל גברים . אין תרופה קונבנציונלית נגד דיכאון שלא משפיעה על התפקוד המיני ואני מדבר מניסיון. זאת הסיבה שלפני שנים חיפשתי פתרון טוב ויעיל יותר . מה גם שתרופות נגד דיכאון הופכות אותך לזומבי , אדיש רגשית. יחליטו אנשים מה כדאי . כל אחד יכול לקרוא על חוות דעת של אנשים שהיתנסו עם 5HTP . אין לו כמעט תופעות לוואי ובוודאי אם יש זה הרבה פחות מהתרופות הקונבנציונליות . חכמנו זכרונם לברכה אמרו : אין חכם כבעל ניסיון . שווה לנסות !!! הרבה בריאות בברכה דן

שלום דן, מאוד שמחתי לשמוע על הנסיון שלך בשימוש בצמח זה, אך מעבר לחוכמת נסיונם של בודדים, ברפואה מסתמכים על מחקרים קליניים שנעשו על קבוצות גדולות, כמובן שתמיד יש מקום גם לקליניקה אבל לא ניתן להתבסס רק עליה. ובכן, השפעתו של 5HTP בהחלט יכולה להיות מהירה כפי שציינתי בקישור הקודם כמו למשל, בנדודי שינה, תורגש עייפות מאוד גדולה אבל תסכים איתי שבדיכאון מג'ורי, הדיכאון לא יחלוף תוך שעה ושיפור במצב הרוח ובתמונה הקלינית הרחבה, ייעשה רק לאחר מספר שבועות וזו עובדה מדעית. שנית, 300 מ"ג הוא בהחלט המינון המקובל לדיכאון מגו'רי וכמו כן בעל אפקט תראפויטי. לצערי הרב, (גם אני מעדיפה להמליץ למטופליי של ה 5HTP מאשר טיפול תרופתי באמצעות SSRI) יעילות ה - 5HTP בהשוואה ל - SSRI שונה, אך בהחלט קיימות לתוסף המזון יתרונות בתופעתו הלוואי המתונות שלו, כפי שציינתי בקישור הקודם לא קיימת השפעה על הליבידו כפי שיש בזמן הטיפול התרופתי ובהחלט יש לכך יתרון רב, אך בהחלט ייתכנו תופעות לוואי מינוריות בשימוש בתוסף, ניתן בהחלט לקרוא זאת בדיווחים של מטופלים, התופעות הן באמת מאוד מינוריות כמו עייפות וכאבי בטן, עצירויות ועוד..חלימה סוריאליסטית, אך לעיתים יכולות גם להפריע לתיפקוד היומיומי. כל טוב!

19/05/2009 | 13:03 | מאת: ד"ר יעקב וקסמן

שלום דן התחלתי לאחרונה לקחת 50 מ"ג ליום של 5-HTP לאחר ארוחת-הבוקר. הזמנתי זרעי גריפוניה מארה"ב ואני זקוק למידע על גידולו של הצמח בארץ. האם גדל כאן כצמח נוי ? האם בכל חלקי הצמח מצוי 5-HTP ? תוך כמה זמן הצמח מניב זרעים? האם אפשר לאכול אבקה של זרעי גריפוניה כמו שהם ללא מיצוי וניקוי? מה השפעות הלוואי האם ידוע על פגיעה במיסתמי הלב ? אשמח לשתף פעולה ולהעביר את המסר לרבים ד"ר יעקב וקסמן "הר-נבט" ריפוי בעזרת נבטים אורגנים

23/05/2010 | 14:36 | מאת: דנה

האם ניתן לשלב 5HTP עם רדוקטיל?

25/11/2018 | 11:30 | מאת: היי דן

אני שותה 200 מילגרם בהחלט שמרגישה את ההשפעה אבל השאלה שלי האם זה צמח שאצטרך לעלות במינונים כל הזמן שהגוף מתרגל אליו? וכמה זמן רצוף אפשר לשתות אותו? ומאיפה משיגים את הזרעים ואיך משתשמים בהם?

18/03/2019 | 16:56 | מאת: שירלי מגלד

האם ניתן לשלב תרופות פסיכיאטרית עם 5htp לדוגמא פריזמה 40 מ"ג, זיפרקסה וליתיום.אשמח לתשובה.אני בשלב הורדה של הפריזמה .רציתי להוסיף במקום את ה5htp.כמה זמן לוקח לגוף להתנקות מההשפעה של פריזמה 40 מ"ר? הבנתי שיש סיכון בשילוב פריזמה עם 5htp ? בגלל עודף סרטונין

31/03/2019 | 20:13 | מאת: שירלי מגלד

האם נתן לשלב פריזמה עם צמח 5htp ? זיפרקסה וליתיום ?

09/08/2019 | 16:55 | מאת: אליה

לקחתי פירסמה חודש והפסדתי בשבוע של הדרגה אני שבועיים ללא עם תופעות גמילה קשות האם מותר לי לקחת 5gtp עכשיו שאני רק שבועיים גמילה??? האם לא תיהיה התנגשות 0523161330 אשמח למענה

16/08/2019 | 12:23 | מאת: אליה

ענו לך לגבי פריזמה ו 5htp אני כבר כמעט חודש בלי 4בל עדיין אם מזמינים גמילה ולו2חת 2לונקס להקל האם אפש3 ל2חת 5htp במקום בשלב הגמילה

מנהלי פורום נטורופתיה