התייעצות לגבי המשך טיפול

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

21/09/2019 | 14:32 | מאת: רעות

היי, אני סובלת מחרדות ומדיכאון תקופה ארוכה. למעשה החרדות והדכאון החלו להחמיר לאחר הפסקת הציפרלקס שלקחתי במשך שנים ארוכות (מ2013). עם הכדור הפסקתי מאחר והוא גרם לי לתופעות לוואי לא נעימות וכי לא רציתי להיות תלוייה יותר בשום כדור שאצטרך לקחת כל החיים. את הכדור הפסקתי בהדרגה ולמעשה אני כבר חצי שנה בערך כבר לא מטופלת באמצעותו. לקראת סוף חודש אפריל התחלתי טיפול אצל הנטורופתית. הטיפול למעשה כלל סדרת תשאולים ארוכים ובדיקות דם שהראו כי חסר לי ויטמין d ויטמין b12) שאני לוקחת עד היום. הבדיקות ההורמנליות יצאו בסדר. לאחר שקיבלנו את תוצאות הבדיקות הנטורופתית אמרה לי להתחיל לקחת צמח שנקרא "גינסנג סיבירי" שאותו התחלתי לקחת לפני כשבועיים בערך ואני עדיין לא מרגישה שינוי כלשהו. לוקחת כל יום כמוסה אחת אחרי הארוחה. במקביל לטיפול בצמח אני מטופלת גם באמצעות פרחי באך. לצערי הרב אני מרגישה אותו הדבר, לא מרגישה שינוי מיוחד, לא מרגישה שאני מתחזקת פיזית ונפשית. בפעמים הקודמות כשטופלתי בפרחי באך דווקא כן הרגשתי בשינוי לטובה. יכול להיות שיש קשר לתקופת קבלת הווסת וטרם קבלתה לבין רמת ההשפעה של הצמח והפרחי באך? ,אני מרגישה כרגע כי הטיפולים מאוד יקרים לי מאחר והיא פרטית המחירים יותר יקרים ואני מרגישה שכרגע הטיפול אצלה לא עוזר לי ואני מרגישה פחות מחוברת . בנוסף אני לא מצליחה לטפל כרגע בתזונה שלי מאחר ואני כרגע סובלת מחרדות ומלחצים שגורמים לירידה בתיאבון ולרתיעה ממזונות שאני לא רגילה והבריא רק מלחיץ אותי ואני גם ככה בתת משקל. אני מרגישה לא מאוזנת נפשית ופיזית וברור לי שהסיבה לכך היא המצב הנפשי שאני נמצאת בו. יצא לי לחשוב על זה קצת והגעתי למסקנה שאולי כדאי להשקיע את הכסף ולהתמקד כרגע בטיפול בחרדות וזאת באמצעות טיפול רגשי באופן רציף שמשלב עוד טיפול תומך ומשלים שיטפל גם ברובד הפיזי וגם ברובד הנפשי. האם אפשרי ומומלץ לשלב עם הטיפול הרגשי את צמח הרודיולה ופרחי באך? כפי שהזכרתי קודם אני לא מרגישה שינוי עם הגינסנג. אני די מבולבלת ולא יודעת מה השילוב שיהיה נכון עבורי ושלא יהווה מעמסה עליי כפי שאני חשה כרגע.

שלום רעות, לאחר טיפול תרופתי נוגד דיכאון חרדה במשך הרבה שנים, קשה יותר לעיתים, להגיע לאיזון בדרך הטבעית יותר.. אני ממליצה על פורמולת צמחי מרפא המכילה מספר צמחים המטפלים בדיכאון וחרדה (רודיולה יכול להיות אחד מהם, אבל זה לא מספיק )ולא על צמח בודד. לשלב טיפול רגשי במקביל ופעילות גופנית !! מאוד מאוד עוזרת .. יש גם אפשרות להמשיך בטיפול תרופתי אחר, ממה שכתבת אני מבינה שהציפרלקס עזר לחרדות ולדיכאון, אבל גרם לתופעות לוואי, אז יש אפשרות להמשיך עם טיפול תרופתי חלופי מותאם לך שיעזור לדיכאון ולחרדות לא תופעות לוואי. לשיקולך באיזו דרך את בוחרת. מוזמנת למייל האישי, בריאות ושמחה, מעין

22/09/2019 | 12:45 | מאת: רעות

הי מעיין, אני לא מצליחה לכתוב לך במייל... רציתי לשאול האם ניתן לקבל את הטיפול בצמחים שכולל בניית פורמולה מותאמת אישית והמלצה לתזונה ופעילות גופנית דרך נטורופת שעובד דרך הקופה ולא דרך נטורופת שעובד באופן פרטי וששם העלות של הטיפול יקרה יותר? מלבד העלות האם יש הבדל בין נטורופת שעובד באופן פרטי לבין נטורופת שעובד דרך הקופה? גם דרך הקופה נעשה תשאול מקיף? ולגבי הפרחי באך -מומלץ גם בנוסף לטיפול הרגשי ולטיפול בצמחים או שבשלב זה זה מיותר? רעות

מנהלי פורום נטורופתיה