בלט דיסק עמוד שדרה מותני

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/07/2019 | 16:09 | מאת: גלעד

שלום ד״ר נשלחתי לעשות בדיקת סיטי עמוד שדרה מותני בגבהים L1-S1. הממצא הוא לורדוזיס פיזיולוגי שמור גובה גופי החוליות תקין מבנה גרמי שמור רוחב תעלה ספינלית הגרמית שמור שינויים ספונדילוטים מינימליים דיפוזים מפרקים סקרו-איליאקלים שמורים. בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק הדורלי בגובה L4-L5 בלט דיסק אחורי מרכזי עם לחץ קל על השק הדורלי בגובה L5-S1 הכאב שאני מרגיש הוא בעיקר במנוחה ישיבה או שכיבה על הבטן בשינה.במאמץ גופני הליכה משקולות אין כאב. הכאב העצבי הוא בלחי השמאלי של הטוסיק ללא הקרנה לרגל. אילו סוג של טיפולים אתה יכול להמליץ לי כדי לשמור על הקיים ואולי גם להחלים מהכאב? טופלתי בעבר באטופן שהייתי במצב ממש גרוע עם הקרנה לרגל כרגע זה השתפר. אני בן 42 משקל 70.פעיל ספורטיבית. המון תודה ויום טוב

השינויים המתוארים בפיענוח בדיקת הט"מ שייכים למה שנקרא "שינויים ניווניים" ( בניגוד למחלה ניוונית) . שינויים אלו שכיחותם עולה עם הגיל ואין בהם כדי להשפיע על תכנית טיפול. הטפול במקרה שלך צריך להיות מכוון למניעה כלומר להעזר בתרופות ( נוגדי דלקת) לעיתים רחוקות ככל האפשר, קיום אורח חיים בריא לא להשמין לא לעשן ,לחזק את שרירי הליבה , לעשות פעילות גופנית קבועה להמנע מישיבה רצופה מתמשכת להמנע מהרמת חפצים כבדים כשהברכיים ישרות או במצב של ישיבה ורכינה לפנים , חיזוק שרירי הליבה להמנע משכיבה שלא לצורך לחזור מוקדם ככל האפשר לעבודה .

מנהל פורום אורתופדיה