גאבאפנטין 400 תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/06/2019 | 09:22 | מאת: רועי

שלום, לפני כשבוע התחלתי טיפול של גאבאפנטין 400 שלוש פעמים ביום, כטיפול לכאב גב תחתון עם חשד לפריצת דיסק. מיד עם תחילת הטיפול הרגשתי מעט ״שיכור״ עם קושי קל בריכוז. קראתי שזו אחת מתופעות הלוואי השכיחות. אתמול, חמישה ימים לטיפול, שמתי לב לנפיחות בכף הרגל, וביד אחת. כמוכן אני נמצא בדיאטה להורדת משקל אבל נוכחתי שבשבוע הזה דווקא עליתי. האם אלו תופעות לוואי לתרופה? אם כן האם בטוח להמשיך בתרופה או מומלץ להפסיק? אם אפסיק אני מניח שהכאבים יחזרו. איך אפשר להמשיך טיפול עם הכי פחות תופעות לוואי? יש לי בנוסף טרמדול נוזלי. תודה רבה

רשימת תופעות הלוואי לטיפול בגבאפנטין כתרופה לכאב נוירופטי על פי עלון היצרן היא כדלקמן: סחרחורת, נמנום, שלשול, יובש בפה, בצקת, עליה במשקל, צורת הליכה לא רגילה, שיכחה, אטקסיה (קושי בקואורדינציה של השרירים, חוסר יציבות), חשיבה לא רגילה, פריחה, הפרעות בראיה, פציעות מקריות, תשישות, כאב גב, עצירות, גזים במערכת העיכול, בחילה, בלבול, רגישות מופחתת למגע, ורטיגו (סחרחורת), הפרעות בנשימה, דלקת הלוע (פרינגיטיס), נשירת שיער, תנודות ברמת הסוכר בדם בחולי סכרת. אין לי נסיון בטיפול בכאב גב תחתן בתרופה זאת

מנהל פורום אורתופדיה