כאבי גב לאחר ניתוח ברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/03/2019 | 07:32 | מאת: שירן

בוקר טוב, בעקבות פציעת סקי וניתוח ברך שלאחר מכן אני מחויבת להשאר עם רגל ישרה בתוך מחוך ואסור לי לדרוך על הרגל. כבר מעל חודש שאני מתניידת בכסא גלגלים ויושבת רוב היום כשהרגל ישרה. העמידה שלי במשך היום (על רגל אחת או עם קביים) מינימלית. אני ישנה על הגב בלבד ונוטה להתעורר 1-2 פעמים באמצע הלילה עם כאבים עזים בגב התחתון. הכאבים הולכים ומחמירים עם הזמן עד לרמה שאיני יכולה לחזור לישון לאחר מכן. בהתחלה חשבתי שמדובר בלחץ של הכליות לצרכים אבל גם כשאין צרכים הגב כואב מאוד ואני חוששת שמדובר בעמוד השדרה. האם לדעתך יש קשר בין כאבי הגב לבין המצב היחסית נייח שלי? מה אפשר לעשות כדי להקל? אני צפויה להשאר עם המחוך עוד חודש ולאחריו צפוי לי ניתוח נוסף של שחזור ACL, כך שיעבור זמן עד שאחזור להרגלי התניידות רגילים ותנוחות שינה מגוונות. המון תודה, שירן

שהות מתמשכת ללא שינוי תנוחה מחמירה כאב גב ורצוי להמנע מכך. את יכול הבהחלט להגמיש את תנאי מאסרך במחודך על ידי הורדה לפרקי זמן קצרים וביצוע תנועות קלות - מה שגם עוזר לשמר את השרירם-והתניידות ללאדריכה

26/03/2019 | 19:21 | מאת: שירן

תודה רבה :) באותו עניין, האם לדעתך נורמלי שאחרי שבוע של רגיעה בכאבי הניתוח, היו לי ביומיים האחרונים 3 התקפים של כאבים משתקים ובלתי נסבלים (כאילו קשרו משקולת לברך)? פתחתי לרגע את התחבושות והרגל לא נראית אדומה או נפוחה במידה מדאיגה. הכאב נחלש אחרי כדור רוקסט ושעתיים של מנוחה על מצע ישר לחלוטין. רקע על הניתוח: בעקבות ממצא CT של שבר מרוסק בטיביה, בוצעה ארתרוסקופיה, הודגם שבר תלישה של ACL עם שני פרגמנטים עיקריים מדיאלי ולטיראלי שמחוברים לקרן קדמית של מיניסקוס מדיאלי ולטיראלי, בוצעה רדוקציה וקיבוע עם חוט PDS ו- Smart Pin, בוצעה הטרייה לשוליים של ACL קרוע. תודה רבה! 🙏

מנהל פורום אורתופדיה