פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
24/11/2010 | 15:45 | מאת: מיטל

יש לי שאלה שמאד מטרידה אותי. אני בת 22 ומגיל 12 סבלתי מהפרעות אכילה שנלוות לאנורקסיה ובלומיה ותנודות קיצוניות במשקל שעולה ויורד ללא יציבות ממושכת . ב5 שנים האחרונות זה הפך לבולמוסים שגרמו לעליה קיצונית במשקל וללא יכולת להתמודד איתם. הגוף פשוט לא עומד יותר בצומות או ברצון להקיא ואפילו צמצום הכי קטן באוכל .כתוצאה מכך כל האוכל נשאר והצטבר לי כשומן והגוף גדל מהר מאדד. מה שהכי מתסכל אותי שכדי להתמודד עם הכל ולהחזיר לגוף את מה שצריך ונחסך ממנו זה תפריט "איזון" של 1,800 (נראה לי הרבהה גביחס לגובהי 1.53 ומשקלי 55.5 )שקיבלתי מדיאטנית לקלינית המתמחה בהפרעות אכילה במרפאה שמיועדת לכך. אני מצליחה מצד אחד לעמוד בתפריט כי באמת יש בו כל מה שאני צריכה גם פיזית וגם נפשית. הבעיה שהורסת לי שאני עכשיו במשקל 5 קילו יותר וזה מתסכל אותי ואני כל כך רוצה להרזות. הדרך היחידה שלי להתמודד בזה שאני אוכלת את כל התפריט במלואו זה פשוט לעשות מלא ספורט ולא נראה לי שזה יעזור. מה אני יכולה לעשות כדי שמצד אחד הגוף יקבל את שלו אבל מצד שני שאני יקבל את שלי בזה שאני ירד במשקל אבל לפחותבצורה מבוקרת ולא יתקע עם המשקל הזה??? לא רוצה לרזות כמו בעבר אבל חייבת כדי שיהיה לי חשק להתמיד בתפריט ולא שוב להישבר ולצמצם כדי לרדת במשקל.כרגע לא מרשים לי להפחית פירור מהתפריט וחשוב לי לדעת למה?? אשמח לתשובה

25/11/2010 | 11:18 | מאת:

שלום מיטל, צר לי שלא אוכל לעזור לך במסגרת פורום זה. את מטופלת ע"י מומחית שיודעת מה היא עושה. מטרת הטיפול התזונתי הוא לא רק הדיאטה אלא טיפול בהפרעת האכילה עצמה, וטיפול זה הינו מורכב מאוד. עליך להפנות את שאלותיך ותסכוליך למטפלים ולהתמודד עימם בכל הנוגע לתזונה שלך. בברכה,דנה

24/11/2010 | 13:20 | מאת: אישה משאלה קודמת

שלום רב, העלית לכאן שאלה קודם ורוצה מעט יותר להרחיב בשאלתי.. כתבתי שאני בת 36, טווח עליון של נורמה מבחינת BMI,בריאה - אך בגיל מעבר מוקדם - עם הפסקת וסת זה שלושה חודשים והתחלת גלי חום (בנתיים לא חזקים)... שאלתי ממוקדת לגבי התנהלות ברמה התזונתית בגיל המעבר - האם יש דגשים מסויימים? מניעת מחלות? אוסטוראופורוזיס? האם ישנה חשיבות לשים דגש יותר על אבות מזון מסוימים? לצרוך ויטמינים? אשמח מאד לכמה דגשים ספציפית בנושא גיל המעבר (אני מודעת לאבות מזון, קלוריות ותזונה נכונה).. כמו כן, מתעמלת פעמיים בשבוע - פעם אחת - ספונינג ופעם אחת - יוגה תודה רבה

שלום, בגיל המעבר הדגש החשוב ביותר הוא תחלואה לבבית וכלי דם ואוסטאופורוזיס. לגבי אוסטאופורוזיס עליך לפנות לאנדוקרינולוגית לבדיקות דם לרמות ויטמין D,רמות סידן בדם ובשתן, בדיקת צפיפות עצם והמלצות בהתאם. לגבי תחלואה לבבית, עליך להקפיד על אורח חיים בריא, פעילות גופנית יומיומית, מכל הסוגים, לשמור על משל תקין, הקפדה על ערך תזונתי של מזון, פחות שומן, יותר סיבים וסידן. וכן, אפשר לפנות לייעוץ אישי אצל דיאטנית. לא ממליצה על תוספים באופן גורף, הכל בהתאם לבדיקות והרגלי התזונה שלך. בברכה,דנה

25/11/2010 | 21:57 | מאת: אישה

תודה רבה על המענה המקיף, ברצוני לשאול, מדוע בגיל המעבר יש יותר סיכון לתחלואה לבבית ולאוסטוופורוזיס - חוסר סידן ולכל מה שציינת? האם בהיעדר גורמי רקע (טווח תקין של משקל, התעמלות, בדיקות דם תקינות) מהי הסיבה שיש עליה בסיכון? ואם העליה בסיכון נובעת ישירות מתסמיני גיל המעבר או שיש גם אינדיקציה של גיל, כיוון שרוה הנשים חוות את גיל המעבר אחרי גיל 50 שאז, סטטיסטת, הסיכון ללקות בתחלואה של סכרת/לחץ דם/לב וכו'.. גבוה יותר. אני בת 36.. קצת מפחיד לחשוב על דברים כאילו בגילי......

24/11/2010 | 12:18 | מאת: גלית

בהמשך לתשובתך אבקש להבין את הנושא בקשר לפשתן.אהבתי את התשובה הלא גורפת לגבי הצריכה. כי כולם משבחים בגדולה של הפשתן ומתעלמים בכל זאת מהשאר.כתבת "הואיל והנושא לא נחקר לעומק את לא ממליצה להוסיף פשתן לתזונה היומית" וכי אין המלצה לצריכת פשתן.אם אני צורכת כף פשתן טחון ליום זה בסדר?או לא לצרוך באופן קבוע ?להוסיף למאכלים ? ומה עם זרעים לא טחונים? תודה מראש אם תבהירי לי.אני אוהבת לקרוא את תשובותיך .תודה

25/11/2010 | 11:13 | מאת:

שלום גלית, כפי שאמרתי, אין המלצה,אז אני לא ממליצה. בכל מקרה לא נראה לי שכף ליום מזיקה. אין משמעות אם לא טוחנים, אנחנו לא מסוגלים לעכל את הקליפה ואז התוכן לא נספג. אין לי מידע כיצד ניתן לקבל את המקסימום מהזרע , לבד או עם מזון אחר. בברכה,דנה

24/11/2010 | 10:25 | מאת: שרון

בני בן 4 חדשים, שוקל כ 6 ק"ג. נולד בשבוע 35 במשקל 1900 גרם. מאז הלידה ניזון מחלב שאוב בבקבוק כי אינו מצליח לינוק. מאז גיל 6 שבועות לערך (במקביל לגזים) החל לאכול לאט מאד (לוקח לו לסיים בקבוק של 80 מ"ל במשך שעה) בשלושת החודשים הראשונים הרבה לפלוט בקשת כמה וכמה פעצים ביום. בשבועות האחרונים מתפתל מכאבי בטן כדקה אחרי שהבקבוק נכנס לפיו ולא מסוגל לאכול אלא כשאני מנענעת אותו על ידיי וגם אז צריך לעשות לו המון הפסקות (בולע המון אוויר) ולוקח לו המון זמן לסיים (אוכל בסביבות 90-100 מ"ל בקושי). מה אפשר לעשות? למי כדאי לפנות? אני גרה באיזור הצפון... (בסמוך לעפולה) אף אחד מלבדי לא מסוגל להאכיל אותו כי זה שובר את הגב והוא רעב ואיננו מסוגל לאכול... תודה

שרון שלום, נשמע שבנך סובל וזקוק ליעוץ רופא ודיאטנית מומחים בגסטרואנטרולוגיה בילדים. נסי לקבוע תור דחוף דרך קופ"ח. לדעתי רופא הילדים שלך יכול לעזור לך בקביעת תור כזה. אם לא הולך דרך קופ"ח את יכולה להגיע למרפאה כזו בבית חולים. בדקי האם קיימת מרפאה כזו בעפולה. אם לא יש מרפאות כאלה שמתמחות בילדים בבתי החולים בחיפה. בהצלחה ובריאות שלמה, מיכל

23/11/2010 | 23:49 | מאת: אתי

שלום לך, כמה שומן חד בלתי רווי יש בשמנים הנוזליים (זית, שומשום, קנולה, סויה, דקלים, חריע....)? תודה רבה

שלום אתי, אני אפנה אותך לאתר של ה-USDA שם תוכלי לראות תכולת כל המרכיבים בכל המזונות לפי שם. לצערי אין אתר טוב בעברית שמפרט. http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/index.html בברכה,דנה

23/11/2010 | 12:36 | מאת: יעל

שלום רב, רציתי לדעת האם באמת מונוסודיום גלוטמט מזיק לבריאות? לפי מה שאני יודעת בעבר חשבו כי חומר זה מסרטן או מזיק בצורה האחרת, והיום יודעים כי החומר אינו מזיק וישנם אנשים מסוימים שכאשר הם אוכלים אותו במרק על בטן ריקה למשל הוא גורם להם לסחרחורות- תסמונת המסעדה הסינית (או משהו דומה) רציתי לדעת האם אין בעיה עם צריכה של MSG במרקים וכו'.. תודה רבה! יעל

25/11/2010 | 11:08 | מאת:

שלום יעל, על פי ארגוני הבריאות העולמיים ועל פי הנחיות משרד הבריאות השימוש במונוסודיום גלוטאמאט נחשב בטוח לשימוש, ואין כל הוכחה עד היום מחקרית שיש בו נזק כלשהו, לא מבחינה עצבית ולא מבחינה אלרגית. לגבי תסמונת המסעדה הסינית, יש הטוענים כי מדובר במיתוס, זה מעולם לא הוכח.כן חשוב לזכור כי מדובר בסוג של מלח, אז חשיבותו מופנית בעיקר לאנשים המוגבלים בנתרן. בברכה,דנה

22/11/2010 | 17:06 | מאת: mor

הא מוצרי חלב בכלליות יכולים להעלות כולסטרול? האם גבינה מותכת - 7% או עיזים מותכת יכולה להחשב כמנה בתפריט דיאטה? יש לה ערכים תזונתיים בכלל או שהיא לא מומלצת מבחינה תזונתית. 2. יש לי רמת כולסטרול גבוהה לגילי - נראה לי גם גנטי כי אני צמחונית בכלל, האם מומלץ להימנע מביצים או שאין קשר? אני קוראת מכל מיני מקורות ומתבלבלת. 3. אילו מזונות מומלצים למעי רגיז - כל פעם מחדש אני סובלת מאוכל ומנפיחות. וממה ממש להימנע?

24/11/2010 | 13:16 | מאת:

שלום מור, אין מזון מסויים שגורם לעליה בכולסטרול. מדובר בנטיה גנטית- משפחתית יחד עם אורח חיים לא בריא באופן כללי. מוצרי חלב בהגדרתם לא מעלים כולסטרול. גבינה מותכת 7% יכולה להכלל כחצי מנה בתפריט היומי ( כלומר משולש גבינה מותכת שווה בערך לחצי מנת חלב). היא פחות מומלצת לעומת גבינות רזות יותר, אך מצד שני עשירה מאוד בסידן, כך שניתן לשלבה בתפריט, 3-4 פעמים בשבוע. אין מניעה מאכילת ביצה, אפילו על בסיס יומי, גם לאנשים עם כולסטרול גבוה. לגבי המעי הרגיז- זוהי כבר תשובה מורכבת יותר, עליך לפנות לייעוץ אישי, שכן אין פה המלצה גורפת. בברכה,דנה

22/11/2010 | 14:22 | מאת: אייל

האם נכונה הטענה שאכילה סמוך לשינה גורמת להגדלת הקרס ולהשמנה? אם כן, כמה זמן יש לשמור מהארוחת ערב עד לשינה?

24/11/2010 | 12:13 | מאת:

שלום אייל, לא, אין לכך עדות, השאלה כמה אוכלים כל היום ואורח החיים באופן כללי, מידת הפעילות הגופנית, הרכב המזון ועוד. בכל מקרה מומלץ לאכול ארוחה אחרונה שעתיים לפני השינה, לצורכי עיכול ומעבר מזון מהקיבה למעי. בברכה,דנה

21/11/2010 | 23:52 | מאת: יעל

שלום רב, רציתי לדעת האם יש הבדל מבחינת סוכר חום לסוכר לבן? אני יודעת ששני הסוכרים מכילים כ-40 קק"ל ל30 גרם (2 כפיות) ואני יודעת שסוכר לבן עבר תהליך זיקוק אחד נוסף לעומת החום, אבל האם יש הבדל מבחינה בריאותית (לא קלורית) על הגוף שלנו בין 2 הסוכרים? תודה רבה, יעל

24/11/2010 | 12:11 | מאת:

שלום יעל, ההבדל נובע מתהליך הזיקוק ולכן סוכר חום נחשב לבריא יותר ופחות מעובד לעומת סוכר לבן. מעבר לכך אין הבדל. בברכה,דנה

21/11/2010 | 23:14 | מאת: אלעד

.זה נכון שצריך להוסיף משהו חומצי לסלט כמו לימון או חומץ תפוחים כדי להגביר את הספיגה של המינרלים? 2.מה המינון של מגה גלופלקס לאדם ששוקל 84 קילו ויש לו שחיקה בסחוס? והאם התוסף יכול לעזור פה?והאם יש משהו אחר שגם יכול לעזור

24/11/2010 | 11:22 | מאת:

שלום אלעד, 1. לא, זה לא נכון, אין לכך כל ביסוס מדעי. 2. אין לי מידע לגבי מינון של מגה גלופלקס- זה לא תוסף תזונתי מבחינתי. שאל אורטופד. בברכה,דנה

21/11/2010 | 17:06 | מאת: דודו

שלום דנה האם מומלץ לצרוך לציטין להורדת כולסטרול ולשיפור הזיכרון? האם הוא נחשב לשומן?והאם מעלותיו הן לטוח ארוך? האם אפשר לצרוך ממנו ארבע כפות ליום,הוא מצוי בגלידה למשל. תודה מראש דודו

24/11/2010 | 11:20 | מאת:

שלום דוד, אין המלצות של ארגוני הבריאות והתזונה ליטול לציטין, ולכן אין לי חוות דעת מקצועית בנושא. אם זה מגיע באופן טבעי מהמזון, כמו בביצה, אדרבא, מעבר לכך, אין לי המלצות. בברכה,דנה

21/11/2010 | 12:04 | מאת: גלית

בהמשך להודעה קודמת בספרו של יעקב אילני המזון והבריאות הוא כותב כי הזרעיםוהכוספה(שאריות מיצוי השמן) מכילים חומרים מזיקים לבריאות כגון:גיקוזיד היוצר את הציאניד הרעילה.ואין משתמשים בו לצרכי מאכל .בעבר שימשו הזרעים מאכל לציפורים.החומצה ההידרוצינית המצוייה בו, חומצת התכלת,חומר רעיל חזק,533מ"ג ב-100 גרם.לכן יש להשתמש בו רק לרפוי חיצוני. האמת שגם אותי זה מלחיץ לקרוא וגורם לך לחשוב פעמיים, למרות הסגולות הידועות שלו. תודה על הסבר מעמיק ואת דעתך על מה שהוא כותב.תודה מראש.

24/11/2010 | 11:02 | מאת:

שלום גלית, כמו שאמרתי, מדובר בכמויות שרובנו לא מגיעים ביום יום. אין המלצה לצריכת זרעי פשתן כלל וכלל, לא מבחינה בריאותית ולא מכל בחינה אחרת. גם אין המלצה לכמות. כל עוד צורכים במינון סביר ( עד כף לימה) איני רואה סכנה צפויה. הואיל ולא נחקר לעומק אני גם לא ממש ממליצה לאנשים להוסיף פשתן לתזונה היומית. בברכה,דנה

21/11/2010 | 09:12 | מאת: דון

שמעתי בהרצאה שזרעי פשתן מכילים רעל מסויים ולא מומלץ לאכל אותם. האם זה נכו?

21/11/2010 | 11:13 | מאת:

שלום דון, איני יודעת על חומר רעיל בזרעי פשתן. כמו כל מרכיב צמחי הוא יכול להכיל חומר שהינו רעיל, אך כדי להגיע לרמות משמעותיות צריך לצרוך ממנו הרבה בדומה לציאניד בשקדים, שגם אם נאכל כמויות גדולות של שקדים לא נגיע לרמת רעילות. בברכה,דנה

20/11/2010 | 23:57 | מאת: הור

אני מתחילה עכשיו דיאטה של חלי ממן ללא הקבוצה רק עם התפריטים שלה. יש לה שני סוגי תפריטים של 1500 קל' ושל 1200 קל' ליום. אני כבר חודש וחצי עם התפריט של 1500 ויש ירידה של קילו בשבוע בערך אבל אני לא מצליחה לאכול את כל מה שכתוב בתפריט לכן רציתי לשאול האם זה ראלי לעבור לתפריט ה1200 קל לאחר מעט זמן או להישאר ב1500 למרות שאיני מצליחה לאכול אותו במלואו? תודה רבה

21/11/2010 | 11:14 | מאת:

שלום, הישארי בדיאטה של ה- 1500 קק"ל, כדי שבכל מקרה יהיה לך מאיפה לרדת, אפילו אם את לא צורכת את כל המזון המומלץ. בברכה,דנה

20/11/2010 | 18:57 | מאת: ענת חבתון

לכל מאן דבעי שלום רב. בני בן 3 חודשים ואובחן לו רפלוקס ובעקבות כך עברנו מסימילאק נאושור (נולד פג) לאינפמיל AR1. בהשוואה שערכתי בין תרכיבי המזון של מטרנה צימחית לאימפמיל נוכחתי לגלות כי תרכיבי השומן הצימחי זהים כגון שמן דקלים, קוקוס, תירס וכו'. האם שמנים אלו מגדירים את המוצר כתרכיב מזון לתנוקות צמחי? שכן עלפי מחקרים שקראתי יש השלכות המעכבות את התחפתחות הילד בעתיד הרחוק.

21/11/2010 | 22:32 | מאת:

ענת שלום, מה שמגדיר האם תכשיר הוא חלבי או צמחי הוא מקור החלבון בו. מקור החלבון באנפמיל AR הוא חלב פרה ולכן זהו תכשיר חלבי. זהו תכשיר הזנה מצוין שנותן פתרון מעולה לבעיית הרפלוקס. בריאות שלמה, מיכל

שלום, בני בן שישה חודשים ושלושה שבועות אוכל אך ורק תמ"ל -סימילאק אדוואנס 2.עד גיל חצי שנה אכל בשילוב עם חלב אם שאוב. לא מסכים לאכול שום מזונות נוספים מעבר לזה, לא בכפית ולא בבקבוק. הוא גדל ומתפתח יפה מאד. יש לי שתי שאלות: 1. האם כדאי לשלב תמ"ל נוסף, למשל מטרנה בכדי לא לסמוך על תמ"ל אחד בלבד.ואם כן כיצד לעשות זאת? 2. האם כדאי להמשיך לנסות להציע מזוונות מעבר למת"ל בכל יום או לעשות הפסקה לזמן מה אולי שבוע ואז לנסות שוב? תודה:)

דנה שלום, 1. אין סיבה מיוחדת ואין מניעה להציע תמ"ל נוסף, כגון מטרנה. לבחירתך. 2. כאשר מציעים מזונות משלימים לוקח לתינוק זמן להתרגל לטעם החדש, לריח, למרקם. המשיכי להציע לו מזונות חדשים בכפית, למשך פרק זמן ממושך -את אותו המזון בדיוק בארוחה קבועה. מחקרים הראו שדרושים לילד כ 14-28 נסיונות של טעימת מזון חדש עד שהוא מסכים לאכול אותו. אז המשיכי לנסות את אותו מזון ואם לאחר שבועיים הוא לא אהב אותו עברי למזון הבא. בהצלחה! מיכל

21/11/2010 | 22:46 | מאת: דנה

אבל זה לא שהוא לא אוהב מזון מסוים. הוא מסרב לכל דבר, לא לטעם או מרקם מסוים, הוא אפילו לא מסכים לנסות, אני בכל זאת שמה לו קצת בפה אבל ישר עושה פרצופים מסובב את הראש וממש נגעל. אז גם במקרה זה למשיך אותו מזון שבועיים או כל פעם משהו אחר עד שאמצע משהו שיאהב?

20/11/2010 | 17:15 | מאת: מחפש תשובה

קוקה קולה עוזרת לי במניעת שלשולים (או לחילופין עוזרת ביצירת עצירות כאשר אני סובל משלשולים). האם ידוע לכם אילו סוגי חומרים יש בקוקה קולה שגורמים לכך? עד כמה שידוע לי משקה זה נחשב כמאוד לא בריא. האם אני יכול לקחת את אותם החומרים שעוזרים לי ללא כל השאר?

שלום, לא ידוע לי איך ואם קוקה קולה עוזרת במצבי שלשול. זהו מיתוס די נפוץ והעובדה שזה עוזר לך לא אומרת שזה עוזר לאחרים. ייתכן וישנם חומרים בקוקה קולה שמקלים במעט על השלשולים אך לא הייתי בונה על זה כטיפול. בברכה,דנה

20/11/2010 | 15:47 | מאת: אביב

מה השילוב הטוב ביותר לספיגת סידן בגוף? הכוונה לשילוב של מזון או ויטמינים?

21/11/2010 | 11:29 | מאת:

שלום אביב, אם ממזון, רצוי לא בסביבה עם ברזל וסיבים תזונתיים. אם מתוסף. רצוי בתום הארוחה, רצוי לא ארוחה עשירה בסידן ו/או ברזל. חשוב לספק גם ויטמין D ולוודא שאין חוסר. בברכה,דנה

20/11/2010 | 14:49 | מאת: חיים

קיבלתי תפריט דיאטה ממישהו מוסמך. הגובה שלי הוא 1.73 והמשקל 89. התפריט כולל הרבה חלבונים, בלי מטוגנים ושתיית שייק חלבונים על בסיס יומי. עם שלוש אימוני כוח+הליכות בשבוע. האם זה דרך בריאה להרזות או שעודף חלבונים יכול לגרום לפגיעה בגוף שלי?

שלום חיים, אין הוכחה שעודף חלבונים פוגע בגוף, אם בכליות כבד או בכלל. כמובן נשאלת השאלה כמה העודף, מהו המקור, האם חסרים דברים אחרים בתפריט ועוד. לשם כך עליך להעביר את התפריט למקור מוסמך לבדיקה מקיפה. בברכה,דנה

22/11/2010 | 00:56 | מאת: חיים

מי זה גורם מוסמך ? והאם אני יכול לשלוח לך את התפריט שתתני את דעתך עליו?

20/11/2010 | 00:37 | מאת: מיכל

שלום רב אני סולת מדיווריקולוזיס ומדי פעם מדלקות . קיבלתי אנטיביוטיקה מספר פעמים ואף אושפזתי וקיבלתי דרך הוריד. מהם המלצות התזונה הכלליות למקרה זה. בתודה מראש מיכל

21/11/2010 | 11:32 | מאת:

שלום מיכל, במצב של דלקת וטיפול אנטב' לרוב ההמלצה היא דיאטה דלת שארית, כלומר דלה בעיקר בסיבים תזונתיים. במצב של רגיעה ההמלצה היא דיאטה עשירה מאוד בסיבים תזונתיים עם המלצה להמנעות מזרעים קטנים שאינם מתעכלים היטב (קצח, שומשום, פרג וכדומה).במצבים קיצוניים בהם הדלקות חוזרות ונשנות הכירורגים ממליצים על כריתה של המעי החולה שכן המחלה הדלקתית יכולה להיות מסכנת חיים. פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

18/11/2010 | 17:44 | מאת: רן

בן 39 רמת ה-HDL שלי יחסית נמוכה 32.44 ( המקסימום בשנים האחרונות היה 41 ) , ה- LDL ברמה של 106 והכולסטרול הכללי 156.39 , טריגליצרידים 89 .... רציתי לדעת האם רמת ה-HDL שלי ממש לא טובה בייחס לשאר התוצאות ואיך ניתן להעלות את ה- HDL ? תודה .

21/11/2010 | 11:35 | מאת:

שלום רן, אכן HDL נמוך הוא גורם סיכון בפני עצמו, אך כאשר כל הרמות האחרות נמוכות האפקט פחות משמעותי. בכל מקרה אין הרבה דרכים להעלות HDL וגם מה שמעלה מעלה מעט מאוד: 1. פעילות גופנית אינטסיבית 2. ניאצין בכמויות גדולות אך תוך התייעצות עם רופא 3. תרופה בשם קרסטור להורדת כולסטרול ו- LDL שאינך זקוק לה. 4. המנעות משומן טרנס בדיאטה ולנסות להעלות חומצות שומן חד בלתי רוויות (טחינה, שמן זית, קנולה, שקדים וכו'). 5. לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי ושיפור הרגלי אכילה. בברכה,דנה

21/11/2010 | 17:25 | מאת: רן

תודה רבה על תשובתך , אשמח לדעת בהמשך לתשובתך .... רמת שאר השומנים שלי יחסית סבירה ואין לי שום הסטוריה משפחתית , האם רמה נמוכה 32-41 במשך השנים של HDL אמורה לגרם לי נזק כלשהוא ואני אמור לקחת טיפול ? או שמספיק לשפר תזונה ופעילות גופנית . רק להבין, האם LDL שוקע בדם בכל מצב או רק מעל רמה מסויימת גבוה ? אשמח לתשובה .

18/11/2010 | 16:14 | מאת: דלית

פעם ראשונה שאני מקבלת תשובה איכותית והגיונית כל כך.כן ירבו כמותך אנשים מקצועים בפורומים.נזכרתי בשאלה נוספת .יש לי נשירת שיער.אני בגיל המעבר וגם סובלת מחרדה.לוקחת לוריון וחצי לוסטרל. מה הדגש בתזונה לחיזוק או למריחה?קראתי כי תוסף אומגה 3 לא בדיוק עוזר.אילו מאכלים יעזרו?תודה רבה

21/11/2010 | 11:36 | מאת:

שלום דלית, עליך לבדוק רמות ברזל, ויטמין B12 ואבץ ולראות אם יש חסר. במידה ויש, עליך לקחת תוסף/כדורים להשלמה בהמלצת הרופא. במידה ואין חסר, פני לרופא עור להמשך טיפול. בברכה,דנה

18/11/2010 | 14:08 | מאת: דלית

לא ברור לי.האם מותר לטגן בשמן זית בכישה קרה כי הדיעות סותרות?לגבי שמן קנולה אני בר"כ משתמשת לבישול-לא ניתן למצוא בכבישה קרה ואז אני מבשלת ומטגנת בשמן מזוכך.זה בסדר? אומרים שלא בריא לחמם שמן אז איך נבשל בלי שמן? מה לגבי שמן שומשום.תודה על עזרתכם בהבנת הנושא.

18/11/2010 | 14:50 | מאת:

שלום דלית, מותר לטגן גם בשמן זית , אך עדיף שמן קנולה במבחינת נקודת העישון שלו (נשרף פחות מהר). בשמן קנולה לא זקוקים לכבישה קרה.ניתן לטגן גם בשמן שומשום, אך נחשב לפחות מזין לעומת השניים האחרים. בברכה,דנה

18/11/2010 | 12:14 | מאת: מעין

שלום בני בן שנה ותשע סובל מבעית מישקל. הרופאה המליצה להוסיף לו מהסקנדישייק למעדנים ומזון נוזלי. על האריזה כתוב שזה מגיל 3 חזרתי אליה והיא אמרה שכפית כל פעם זה בסדר לא כארוחה. רציתי לשאול מה דעתכם בנושא תודה

18/11/2010 | 13:48 | מאת:

מעיין שלום, ילד בן שנה ותשעה חודשים שיש לו בעיית משקל זקוק ליעוץ ומעקב של דיאטנית קלינית. אנא פני לאיש מקצוע בקרבת מגורייך שיבדוק את כל התפריט של הילד וינחה אותך להעשרות במידת הצורך באופן אישי. בהצלחה, מיכל

18/11/2010 | 01:05 | מאת: ליאור

קראתי על הבדיקה הזאתי באיזה מגזין... שזו בדיקת דם שבודקת אם אתה צריך יותר נוגדי חימצון וכדומה... באמת קיימת בדיקה כזאת? מה ידוע על היכולת שלה לנבא בריאות וכדומה... פשוט מעולם לא שמעתי עליה עד כה. בתודה רבה רבה והערכה, ליאור

18/11/2010 | 14:51 | מאת:

שלום ליאור, לא מצאתי מחקרים מדעיים בנושא ולכן לא אוכל לחוות דעה. בברכה,דנה

18/11/2010 | 00:16 | מאת: שרה

שלום רב האם דגים מלוחים/מעושנים/כבושים שווי ערך לדגים המומלצים תזונתית ואם כן כמה ? תודה

18/11/2010 | 14:53 | מאת:

שלום שרה, דגים מלוחים כבושים ומעושנים לא שווים בערכם התזונתי למקבילה הטריה, בגלל התהליך שעברו לשימור ושינוי הטעם. הערך הקלורי והחלבוני אולי זהה, אך הרכב השומנים משתנה, ייתכנו שינויים בהרכב ויטמינים ומינרלים, וכן עצם תהליך השימור פוגע באיכות המזון, כגון עישון שמעלה נוגדי חמצון וחומרים מסרטנים. בברכה,דנה

23/11/2010 | 21:29 | מאת: אלישבע

דנה שלום, האם תשובתך על דגים מלוחים תקפה גם לגבי הרינג שמוכרים בסופרמרקטים (וגם בשוק)? אם כן, מה את מציעה כתחליף למי שאוהב הרינג וכן סרדינים וטונה משומרים בלבד, ואינו אוהב דגי ים צפוני? בברכה, אלישבע

17/11/2010 | 19:04 | מאת: טליה

נהוג לאכול שקדים לא קלויים, ללא הקליפה, אני אוהבת שקדים ואוכלת הרבה, ורציתי לדעת מדוע אני נאלצת בעצם לקלף אותם (משרה במים ומקלפת), מה רע לאכול אותם עם הקליפה? כמו כן האם זה לא מוריד מהערך של הסידן שנמצא בשקדים כאשר אוכלים אותם ללא הקליפה??

18/11/2010 | 14:54 | מאת:

שלום טליה, אין צורך לקלף שקדים. לא ברור לי הנוהג ואין המלצה כזו. רוב האנשים פחות אוהבים את הטעם. הנוהג אינו נובע מטעמי בריאות.חלק מהמינרלים אכן נמצאים בקליפה, וקילופה מוריד מערכם התזונתי. בברכה,דנה

17/11/2010 | 19:04 | מאת: הילה

ברצוני לרדת במשקל בדרך בריאה ונכונה אך חשוב לי גם שהירידה תיהיה מהירה, 2 ק"ג בשבוע יהיה מעולה. אני שוקלת 69-70, גובה 167 ורוצה לרדת כ-10 ק"ג בחודש-חודש וחצי. עושה פעילות אירובית של שעה (שעתיים בסופ"ש) 5-6 פעמים בשבוע. התחלתי גם לקחת מולטיויטמין ובחישוב שעשיתי, ביחד עם האוכל, יוצא שאני מקבלת את כל המינרלים והויטמינים, אפילו הרבה יותר ממה שאני צריכה. האם לאכול 1000 קלוריות ליום זה מספיק? קראתי שאכילה מתחת ל1200 קלוריות גורמת להאטה בשריפת השומנים והגוף אוגר כל קלוריה וקלוריה כשומן. האם זה נכון? והאם זה בעצם אומר שאם אוכל יותר (נגיד, את ה1200 המומלץ כמינימום) ארד יותר במשקל? הייתי רוצה הנחייה כללית במה עלי לעשות על מנת להשיג את מטרתי. תודה

18/11/2010 | 14:56 | מאת:

שלום הילה, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. לצורך ירידה במשקל בצורה נכונה ויעילה עליך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ פרטני. הכי חשוב לשלב פעילות גופנית להוצאה אנרגתית מקסימלית, לצרוך תפריט מאוזן ( 1000 קק"ל לא נחשב לתפריט מאוזן ולרוב גם לא 1200 קק"ל). בברכה,דנה

17/11/2010 | 17:40 | מאת: אלינה

אני נמצאת עכשיו במצב מתסכל מאוד! במשך כמעט שנה התקיימתי על פחות מ-1000 קלוריות ליום, ירדתי המון במשקל ללא פעילות גופנית. ירידה של כ-2 קילו בשבוע בהתחלה ואז, כשהגדלתי במעט את הקלוריות כקילו לשבוע. אני מבינה עכשיו שבעצם הייתי במצב של תת-תזונה. לא אכלתי כמעט שומן (מה שגרם להפסקת המחזור, כבר שנה שלמה) וגם חלבונים ופחמימות לא היה מספיק, כאמור. עכשיו, חצי שנה אחרי (בנוסף לתת-תזונה) שהגעתי למשקל על גבול התת-משקל, עליתי כמעט 20 קילו. מה שקרה הוא שפתאום התחלתי ליפול לבולמוסים. זה התחיל משניים בשבוע והפך ל3-4 ואז 5-6. פשוט לא יכלתי לעצור, אכלתי כמויות עצומות, מכל אותם המזונות ה"אסורים" והמשמינים ביותר. אני מביאה את עצמי למצב שבו הבטן שלי מתנפחת נורא, כאבי תופת ועד שאני כבר לא יכולה לסבול את הכאב אני ממשיכה לדחוס לתוך עצמי עוד ועוד אוכל. כמובן שבמהלך חצי השנה הזו ניסיתי הכל כדי לעצור את הבולמוסים וגם לרדת את מה שעליתי (וממשיכה להעלות)! גם התחלתי לעסוק בפעילות גופנית (אירובי), יוצא לי בין 4-5 פעמים בשבוע. אני אוכלת רק את המאכלים הטובים ביותר (ירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות, דג, ביצים, חזה עוף, חלב דל...), הבעיה שלי היא שאני עדיין מתעקשת לא לעלות מעל 1000 קל' ליום. אבל איך יכול ליהיות שחייתי על פחות מזה במשך שנה שלמה ותיפקדתי מעולה והרגשתי מצויין ופתאום אני אל מצליחה להחזיק מעמד יותר מכמה ימים ושוב נופלת לבולמוס??! האם יכול ליהיות שהגוף זוכר את ההרעבה שעבר, נעשה חכם יותר ועכשיו הוא פשוט מכריח אותי להשלים את כל החסרים?! אני מאוד מיואשת! עליתי כמעט חצי ממה שירדתי, כל כך חבל לי, אבל אני באמת שלא מסוגלת להחזיק את עצמי מליפול שוב ושוב. יש לי המון כוח רצון וסיבולת, הוכחתי את זה במשך שנה שלמה, אז מה קרה עכשיו? מה עלי לעשות? אני מתכוונת לעשות פעילות גופנית יומיומית ובניתי לעצמי תפריט של 1000 קלוריות מכל אותם המאכלים שהזכרתי. האם הכל תלוי רק בכוח הרצון שלי? אם לא, מה עלי לעשות ולשפר? תודה

שלום אלינה, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי ובעייתך מורכבת מאוד. החלק העיקרי של הבעיה שלך היא בעית התנהגות אכילה ולא בעיה מטבולית. את סובלת מסוג מסויים של הפרעת אכילה ועליך לטפל בה. אכילת הבולמוס שלך לא נובעת רק מהרעב אלא מההתעקשות שלך לצרוך כמות קלוריות נמוכה ממה שהגוף דורש. את רוצה מאוד לעשות שינוי, אך למעשה את כל הזמן נופלת לאותם דפוסי התנהגות. דיאטה מוצלחת לא נמדדת בשנה אלא בשנים רבות של התמדה. ללא ספק הדיאטה שלך מהשנה שעברה מוגדרת ככישלון ולראיה הבעיה הנוכחית. המלצתי, פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי ושקלי טיפול משולב עם איש מקצוע מתחום בריאות הנפש. בברכה,דנה

17/11/2010 | 12:19 | מאת: שני

הי,אני סובלת מרפלוקס כבר חודש,אני מטופלת בכדורי אומפרדקס, רציתי לדעת מה התזונה התומכת המומלצת,מה כדאי לאכול וממה כדאי להמנע.תודה רבה!

שלום שני, הטיפול הוא משולב : 1. תרופות 2. התנהגות אכילה 3. מזון לגבי התרופות, את כבר מטופלת. התנהגות אכילה : ארוחות קטניות וצפופות ולא אכילת בלומוס, לא להתעמל או לשכב אחרי ארוחה ולהשתדל להמנע מארוחה צמוד לשינה, לפחות שעתיים לפני. מזון- להמנע ממזון עתיר שומן, מתובל מאוד, בצל, שום, אלכוהול ועישון. בברכה,דנה

17/11/2010 | 10:11 | מאת: יעלי

שלום ותודה על עזרתכם. יש לנו ילדה בת שנתיים, בגדול - אוכלת בצורה טובה הכל. היא עדיין שותה לפעמים בקבוק של חלב. עד עכשיו נתנו לה תחליף חלב אם, בגלל שהוא מועשר בהרבה תוספים טובים. אך מתישהוא מן הסתם היא תפסיק איתו... האם עדיף לתת לה מעכשיו חלב פרה רגיל בבקבוק? וגם - כשהיא חולה היא כמעט לא אוכלת ובימים כאלו יכולה לשתות כמה וכמה בקבוקים של חלב. האם בעייתי? שוב תודה.

18/11/2010 | 13:44 | מאת:

יעלי שלום, כמו שאמרת בעצמך- תחליף חלב אם עדיף על פני חלב פרה, במיוחד בגילאים הצעירים. החל מגיל שנה אין מניעה לתת חלב פרה. בגיל שנתיים ניתן כבר להציע לה לשתות את חלב פרה בכוס במקום בבקבוק. אם יש לכם אפשרות הציעו לה תחליף חלב עד שהיא לא תרצה אותו. כאשר היא חולה -שתייה של חלב פרה או תחליף חלב הם תחליף זמני הולם למזון ולשתייה. בריאות שלמה, מיכל

16/11/2010 | 23:22 | מאת: אלעד

לדעתך תוסף של MSM טוב בהקשר של כאבי מחזור וכאבי גב על בסיס של סיאטיקה במצב אקוטי? יש את התוסף של נוטרלייף שמכיל 1125 מ"ג.. אשמח לשמוע את דעתך בנושא,טו תוסף אחר היעיל במצב ה"נל

18/11/2010 | 15:02 | מאת:

שלום אלעד, אין בידי מידע מדעי או מחקרי בנושא. בברכה,דנה

16/11/2010 | 20:31 | מאת: יגאל

אודה לכם אם תואילו להסביר האם סלק שבושל ומושרה בחומץ שומר במידה מסויימת על תכונותיו. והאם ניתן לאכול סלק טרי ללא בישול.אגב, מאחר ואני סוכרתי, איך ישפיע עלי. בתודה. יגאל

18/11/2010 | 15:06 | מאת:

שלום יגאל, תמיד בתהליך בישול והשריה הירק מאבד מעט מתכונותיו, בעיקר ויטמינים ומינרלים. באיזו מידה? איני יכולה לומר בוודאות. לגבי אכילת סלק טרי? אם זה טעים, לא צויין שאי אפשר, לרוב אוכלים מבושל, כי חי הוא די קשה. יש לקחת בחשבון שסלק מכיל הרבה פחמימות והוא מאוד קרוב בכמות לפרי מאשר לירק. בברכה,דנה

16/11/2010 | 19:16 | מאת: מוריס

שלןם דנה לא מזמן התפרסם מחקר נוסף שהראה כי צריכת שוקולד קבועה מורידה תחלואה לבבית וקרדיווסקולרית,בשוקולד ישבין 15 ל30% קקאו אני מניח שהתועלת הנ'ל באה מן הקקאו שבשוקולד. שאלתי :האם צריכה של כפית קקאו אינה יעלה יותר מן השוקולד שמכיל סוכר ושומן ומיצבים ומשמרים וכ'? תודה מוריס

18/11/2010 | 15:05 | מאת:

שלום מוריס, תאורטית אתה צודק ( לא לגבי השומן כי השומן מקורו לרוב בקקאו עצמו). אבל מי יכול לאכול קקאו לבד? האבקה מאוד מרירה ויבשה ולא ממש ניתן לאכול אותה לבדה. לרוב זה במשקה עם חלב+ ממתיק כלשהו או בתוך מאפה או שוקולד. אם אתה חושב שאתה מסוגל לאכול קקאו לבד, אדרבא, בהצלחה.הכמויות שמציינים לגבי השוקולד כל כך קטנות, דובר שם על 2-3- קוביות ליממה. איני רואה נזק באכילת כמות קטנה של שוקולד איכותי.יש גם הנאה בחיים. בברכה,דנה

16/11/2010 | 11:56 | מאת: חני

יש לי ילדה בת חודשיים והרופאה רשמה לה פרוביוטיקה לטיפול בוירוס במערכת העיקול וכן לטיפול בגזים, אני רואה על הקופסא שרשום מגיל חצי שנה, האם זה בסדר לתת לה את זה?

18/11/2010 | 14:50 | מאת:

חני שלום, אני מציעה לך לחזור לרופאה ולשאול אותה במקרה הזה. בריאות שלמה, מיכל

16/11/2010 | 11:03 | מאת: גליה

שלום אני אמא לתאומים פגים שנולדו שבוע 28, כרגע הם בני 4 חודשים כרונולוגי וחודש ושבוע מתוקן.הם ניזונים עוד מהפגייה מאינפמיל AR (אנטי ריפלוקס) ועולים יפה מאוד במשקל.רציתי לשאול האם במזון זה נמצאים כל המרכיבים שהם צריכים? כוון שלמשל LC PUFA חסר וגם נוקלאוטידים ופרוביוטיקה חסר (קראתי כתבה...).ואני מודאגת האם הם מקבלים את כל מה שהם צריכים?? האם אני צריכה להוסיף להם תוספי מזון כאלה ואחרים ואולי אני סתם מודאגת...בבקשה צריכה תשובה. (יש לציין כי אני מוסיפה להם פעם ביום לכל אחד חצי כפית שמן קנולה כדי לעזור להם ביציאות היות והמזון שלהם מאוד סמיך...)תודה גליה

18/11/2010 | 14:46 | מאת:

גליה שלום, ראשית חשוב שנעשה סדר עדיפויות: הדחיפות הראשונה והמרכזית היא לטפל ברפלוקס. המטרה הראשונה היא לדאוג לבריאותם ולגדילתם התקינה. אנפמיל AR הוא תכשיר הזנה מצוין שמכיל את כל הרכב חומצות השומן החיוני כולל ה- LC PUPA (חומצה ארכידונית ו DHA), הויטמינים והמינרלים שילדייך זקוקים להם. התכשיר נותן מענה מעולה לתינוקות שסובלים מרפלוקס. לגבי פרוביוטיקה ונוקלאוטידים- עדיין אין קונצנזוס בקרב החוקרים לגבי חיוניות הוספתם בתינוקות. ציינת שילדייך עולים יפה במשקל וזו אינדיקציה טובה לכך שהם מקבלים בהזנה את מה שהם צריכים. בריאות שלמה, מיכל

15/11/2010 | 19:02 | מאת: אלעד

האם זה כזה קריטי שאני אוכל את השקד עם קליפתו?כי הטענה אומרת שצריך להשרות אותו ולקלף את הקליפה בגלל שהיא מכילה ציאניד,למי יש כח כל פעם להשרות ולקלף..האם זה נכון או שאפשר לדלג על עינין ההשריה והקילוף ולאוכלו כמו שהוא?

16/11/2010 | 14:35 | מאת:

שלום אלעד, אין לכך שום משמעות ואין צורך לקלף שקדים. בברכה,דנה

15/11/2010 | 15:36 | מאת: אורית

שלום רב, אני שומעת הרבה על גמילה מסוכר וגלוטן. אני מבינה את הצורך בגמילה מסוכר אך איני מבינה מדוע להיגמל מגלוטן. אשמח לתשובתכם. אורית

16/11/2010 | 14:37 | מאת:

שלום אורית, מדובר במכון שמוכר את רעיונותיו בכך שאנו מכורים לשלוטן ולסוכר. אין לכך שום הוכחות ו/או משמעות. אין סיבה "לגמל" מגלוטן. אם ישנה רגישות מוכחת, וניתן הלכויחה, אזי מומלץ להוריד גלוטן מהדיאטה, אין סיבות אחרות ידועות להמנעות מגלוטן. כנ"ל לגבי סוכר. נכון שלא מומלץ לצרוך סוכר בכמות גדולה, אך אפשר במתינות. בברכה,דנה

15/11/2010 | 12:58 | מאת: שאול

מהם היתרונות של שני סוגי קמח שבכותרת אחד מול השני. ומה את ממליצה לגבי כל אחד מהם

שלום שאול, שני הקמחים מומלצים מבחינתי. ישנה העדפה לשיפון מבחינת אינדקס גליקמי ומבחינת תכולת סוג הסיבים התזונתיים.קמח שיפון קשה יותר ל"עיכול" מבחינת הטעם והמרקם, ולכן רוב הלחמים מעורבים עם קמחים נוספים. שיפון יותר חמוץ בטעמו ולכן פחות מועדף ע"י רוב האנשים. בברכה,דנה

15/11/2010 | 09:52 | מאת: מילנה

שלום רב ד"ר הבת שלי בת שנה וחצי, בריאה בדר"כ עם המון אנרגיות ואוהבת לאכול. היא חלתה בוירוס בגרון עם מוגלה שלא היה לזה טיפול כלשהו .(לפחות כך טענט הרופאים) היא היתה עם חום 40+ במשך ארבעה ימים ובמשך אותם ימים היא לא אכלה כלום,וגם לא שתתה מים(הגיע למצב של התייבשות) אז הסבירו זאות בגלל החום וכאבי גרון כניראה.היום כבר יומיים ללא חום אבל עדין לא מוכנה להכניס כלום לפה. פשוט כלום!!!!!!! כל דבר שהיא אהבה- לא פרות ממתקים או חטיפים. פשוט כלום. הדבר היחיד שמרגיע שהיא התחילה יומיים כבר לאכול סימילאק- שאותו היא שותה. 3-4 פעמים ביום.- זהו. ואני לא מגזימה בבלל. אני כבר לא יודעת איך להכריח אותה לאכול. אני מפחדת שהיא עושה לעצמה נזק- זה כבר 6 ימים שהיא בלי אוכלת. מה אפשר לעשות- כמה זמן היא יכולה לא לאכול? עד כמה זה חמור? תודה מראש.

16/11/2010 | 09:46 | מאת:

מילנה שלום, פני בבקשה לרופא הילדים לוודא שהיא מקבלת מספיק נוזלים ואינה מתייבשת. אם היא שותה רק סימלאק בכמות טובה מספר ימים אין חשש. כאשר היא תרגיש יותר טוב תאבונה יחזור אליה. בינתיים לא ללחוץ ולא להכריח אותה לאכול. בריאות שלמה, מיכל

14/11/2010 | 23:14 | מאת: אורית

אני אוכלת ברנפלקס מידי בוקר, לאחרונה גיליתי שהמרכיב העיקרי בברנפלקס הוא סובין חיטה, האם זה נכון שסובין חיטה סופח סידן מהמעיים? והאם כדאי לצמצם בברנפלקס? אילו דגני בוקר דיאטטים אפשר לאכול במקום?

16/11/2010 | 14:44 | מאת:

שלום אורית, סובין חיטה מוריד באופן משמעותי ספיגתו של סידן במעי. לכן לא מומלץ לצרוך מוצרי חלב מועשרים בסידן בסביבה עם סיבים תזונתיים. לא כדאי לצמצם את הברנפלקס כי יש לו יתרונות משלו, פשוט הוסיפי עוד מוצר חלב באותו היום ללא נוכחות סיבים. בברכה,דנה

14/11/2010 | 15:45 | מאת: אבי

שלום אני בן 26 גובה 183 משקל 73 הבעיה שלי שאיני אוכל כלל ירקות ופירות מגיל קטן מאוד ועד היום... יש לי בעיה עם אכילה של פירות וירקות... מנקודת הנחה שאני מסוגל לאכול ירקות ופירות כלל... אני אוכל בעיקר בשר וג;אנק פוד אילו תוספים ספציפיים עליי לקחת ובאילו מינונים כדי להשלים את החסר... ההדגשה היא על תוספיי תזונה ולא על בניית תפריט מזון יומי.. תודה מראש... הודה לכם מאוד אם תפרטו לגבי ויטמינים מינירלים חומצות אמינו סיבים תזונתיים וועוד ערכים תזונתיים שחסרים לי עקב אי אכילת פירות וירקות

16/11/2010 | 14:40 | מאת:

שלום אבי, אי אכילת ירקות ופירות לא מביאה רק לחסר בויטמינים ומינרלים שונים אלא חוסר במרכיבים רבים אחרים שלא תוכל לקבל מכל התוספים בעולם. עליך לפנות דליאטנית קלינית ולנסות עם המזון שאתה בכל זאת אכול "לכפר" על החסרים בעקבות אי אכילת ירקות ופירות.תוספים אינם הפתרון במקרה שלך. בברכה,דנה

18/11/2010 | 11:02 | מאת: אבי

קודם כל תודה על התשובה יש לי עוד שאלה איזה מרכיבים למשל אם תוכלי לתת דוגמא...שאני לא יוכל לקבל מתוספי מזון...

18/11/2010 | 11:02 | מאת: אבי

קודם כל תודה על התשובה יש לי עוד שאלה איזה מרכיבים למשל אם תוכלי לתת דוגמא...שאני לא יוכל לקבל מתוספי מזון...

14/11/2010 | 12:09 | מאת: רותם

שלום, האם יש בעיה לתת אפרסמון לתינוקת בת שנה (מחשש של חסימת מעיים)? תודה רבה!

16/11/2010 | 09:42 | מאת:

רותם שלום, אין חשש לחסימת מעיים אם מדובר בפעוטה בריאה ללא מחלות או ניתוחים במערכת העיכול. אם האפרסמון רך, ולפעוטה יש כבר שיניים אז אין מניעה לתת לה אפרסמון. יום טוב, מיכל

14/11/2010 | 10:02 | מאת: חיים

שלום רב, להלן פנייתי הקודמת כולל התשובה המהירה שקיבלתי. תודה. בהמשך להמלצה לפגישה עם דיאטנית ועד למועד רכשתי אבקת חלבון על בסיס גבינה ואני מוסיף לארוחות שלי משקה פעמיים ביום (בבוקר ובערב) סה"כ 44 גרם חלבון. סה"כ בארוחות הרגילות שלי אני מרבה לאכול טונה, גבינות,ביצים ובשר. השאלה שלי היא האם עלייה בצורך למתן שתן היא נורמלית עקב שימוש בתוסף המזון הנ"ל. מאז השימוש אני נוהג לקום פעם אחת בלילה ובמשך היום מעט יותר מבד"כ. תודה אני בן 37 וגילו אצלי לפני כמה חודשים בארט בושט כתוצאה מרפילוקס כרוני. עשיתי שינו בתזונה שלי על מנת להוריד בחומציות הקיבה (בנוסף לתרופה שאני נוטל) וזה כולל ארוחות קטנות יותר (על מנת לא לסיים עם בטן מלאה...), ארוחות פחות שומניות, ובעיקר בהמלצת הרופא אני מסיים ארוחה אחרונה 4 שעות לפני השינה וזה אומר שאני אוכל ארוחה אחרונה בסביבות השעה 18:30 לער (לעיתים - כפעם בשבוע אני הולך לישון עם בטן מקרקרת). בנוסף לכך אני ממשיך ללכת לחדר כושר כ-3 פעמים בשבוע (עבודה עם משקולות בלבד). כתוצאה מכך ירדתי בתוך 2-3 חודשים בערך כ-7 קילו (ממשקל של 72 ק"ד ל-65 ק"ג). גובהי כ-173 ס"מ בעל מבנה עצמות קטן יחסית ומסת שריר טובה. אני ממשיך לרדת במשקל אומנם בקצב איטי אבל השאלות שלי הן: עד מתי אמשיך לרדת? האם הירידה היא גדולה מידי (גם ככה לא הייתי שמן...)? האם עלי לשנות משהו? תודה תשובה: אתה בהחלט צריך לשנות משהו בתזונה, ועליך לגשת לדיאטנית קלינית שתסביר לך כיצד ניתן לאכול בכמויות קטנות יותר אך מזון מרכוז יותר מבחינה קלורית וחלבונית, כדי לא להגיע למצב של חסרים תזונתיים.4 שעות מניעת אכילה לפני שינה מעט מוגזם, מספיק שעתייםפ-שעתים וחצי, ורצוי ארוחה קלה. בברכה,דנה

14/11/2010 | 15:12 | מאת:

שלום חיים, כן עליה בכמות החלבון שאתה אוכל יכולה לגרום לעליה בכמות השתן שלך, לזמן מוגבל, זה ישתפר עם הזמן. רצוי לא לצרוך כמות גדולה מדי. זכור, כל חלבון מעבר למה שהגוף זקוק לו, הולך לניצו אנרגיה בלבד. בברכה,דנה

13/11/2010 | 15:06 | מאת: .

אני לא מבינה איך זה הגיוני כשבאורז ל100 גרם 123 קלוריות מבושל וכאשר קניתי ספגטי מוכן של קנור עם גבינה ועניינים ל100 גרם מבושל 130! וזה הרבה יותר משמין כל הרוטב וזה...

14/11/2010 | 08:53 | מאת:

שלום, מאוד פשוט, זה עניין של כמות. 100 גר' ספגטי מבושל מכיל נפח הרבה יותר נמוך מ- 100 גר' אורז. מבחינה קלורית הם דומים, אך מבחינה כמותית שונים לגמרי. 100 גר' אורז מבושל זה כמות גדולה מאוד בנפח לעומת כמות קטנה מאוד של פסטה, כי הצורה שונה ויכולת ספיחת המים שונה. הגבינה הינה זניחה בתבשיל. בברכה,דנה

13/11/2010 | 00:41 | מאת: י.

שלום, קוראים לי י' אני בן 20 וסובל מתסמונת המעי הרגיז. מצטער מראש שאני כותב הרבה אבל אני ממש רוצה להכיל כל פרט. תודה. לפני כחודש התחילה לי עצירות חזקה והרבה גזים עקב נסיעה לחו"ל, עקב כך התפתחו גם טחורים. הרופא בחו"ל אמר לי שאני צריך לצרוך יותר סיבים, לשתות הרבה מים ומיץ שזיפים ורשם לי כדורים משלשלים ונרות, כל אלה לא פטרו אותי לגמרי מהעצירות (כאבים חזקים בצד שמאל בבטן התחתונה). לפני כשבוע חזרתי לארץ והלכתי למחליף של רופאת המשפחה שלי שאמר לי שאני צריך לצרוך יותר סובין ולאכול יותר פירות וירקות וכמובן לשתות לפחות 2.5 ליטר מים ביום. אימי היקרה, שכבר נמאס לה מזה שצרכתי הרבה תרופות בחו"ל, החליטה ללכת לחנות טבע ולהתייעץ שם קצת על הבעיה שלי וכמובן שאמרו לה שהמעיים שלי נראים כמו "פח זבל" ושהם צריכים להתנקות, אז נתנו לה שני דברים – nutra fibre סיבים מסיסים, וכדורי מגנזיום להקלה על התכווצויות המעיים והטוסיק וחיידקים טבעיים –כמוסות אסידופילוס שיש לנו כבר . ישר העצירות הפכה לשילשול, אז הרופא אמר לי שזה בגלל המגנזיום, אז הפסקתי לקחת. היציאות שלי כרגע לא מסודרות, אני צריך להתאמץ כדי שתצא לי צואה והצואה עצמה יוצאת בתחילה קשה ויבשה ולאט הופכת לשילשול (אני חושב שזה אולי סוג של עצירות ושילשול ביחד). חשוב לי להדגיש כי לא הורגלתי ממש לאכול פירות וירקות בילדותי, הייתי שותה מיצים ממכונת מיצים (גזר, פירות יער) מדי שבת במשך שנים אצל סבתי אך היא נפטרה ומאז הפסקתי. אני אוכל הכול חוץ מפירות וירקות – בשר, עוף, ביצים, דגים, פחמימות. כרגע אני נמצא בתהליך של להרגיל את עצמי לאכול פירות וירקות, יותר ירקות מאשר פירות כרגע, אתמול טעמתי עגבנייה וגמבה בפעם הראשונה בחיים שלי. קבעתי תור אצל דיאטנית קלינית בעוד שבועיים כדי שתקבע לי תפריט מאוזן. בינתיים קניתי דגנים עשירים בסובין kellogg's all bran plus, חטיפי גרנולה ולחם מחיטה מלאה, וגם קצת ירקות "להתנסות עצמית". זה לא שאני לגמרי לא טעמתי אף פעם פירות וירקות – תפוחי עץ ואגסים, מלפפונים אני רגיל לאכול, אבל אף פעם לא שילבתי אותם בתפריט. קראתי קצת בגוגל כתבות על מעי רגיז ועל התסמינים כמו כאבים בצד שמאל (שעדיין מורגשים אך לא במידה עזה) גזים- עדיין ישנם, עצירויות ושילשולים לסירוגין וכ'ו. שמתי לב גם שדווקא חיטה היא זו שגורמת להרבה גזים במעיים. עכשיו אני לא יודע מה לאכול כי כל מה שקניתי יש בו חיטה מלאה. אם אני אחליף את הלחם והדגנים בשיבולת שועל במקום חיטה מלאה, האם הגזים יופחתו? לגבי הכאב בצד שמאל בבטן התחתונה – קראתי שכאשר יש יציאה מורגשת הקלה קלה באזור, אצלי לא מורגשת הקלה אלא רק כאב מופשט כזה באזור והרבה גזים באותו מקום וגם בטוסיק ואני תוהה מתי כבר זה יעבור. זה מאוד מקשה עלי בעבודה מכיוון שכל שנייה אני הולך לשירותים כדי להוציא גזים, הם לפעמים יוצאים רגיל, אבל לפעמים אני צריך טיפה "לדחוף" אותם שיצאו. דרך אגב, ליציאות ולגזים שיוצאים יש ריח די חריף ,האם יש קשר לאוכל שאני אוכל? עוד דבר שחשוב לי לציין שלפני הנסיעה לחו"ל לא היו לי כאבים בבטן התחתונה, גזים היו יוצאים רגיל, אבל גם היציאות שלי אז לא היו מסודרות – לא הייתה לי יציאה כל יום, יכולתי לא ללכת לשירותים יומיים ותמיד היו יוצאים לי גושים גדולים. אז כרגע המצב לא כל כך נעים אבל אני מנסה לחשוב חיובית ושזה חייב לעבור. אך בכל זאת הייתי שמח לסקונד אופיניון: אילו מאכלים הכי כדאי לאכול כדי שלא יהיו לי כ"כ הרבה גזים? אילו מאכלים עלולים להרע את המצב? האם החלפת חיטה בשיבולת שועל תעזור או שפשוט לצרוך כמות קטנה יותר של חיטה? ומה לגבי הכאבים בבטן התחתונה, האם יש משהו שיקל לי קצת עליהם? חלב (בארוחת בוקר) גם כן גורם לי גזים, האם יש פתרון? תודה רבה על העזרה!

14/11/2010 | 08:55 | מאת:

שלום, מתנצלת אם תשובתי תהיה קצרה, אך חוות דעת נוספת כדאי לקבל אחרי שקבלת ראשונה. המלצתי, חכה לתור לדיאטנית, תראה מה לה יש להגיד ותנסה את המלצותיה. אם לא יחול שיפור תוך חודשיים אתה מוזמן לחזור לפורום לשאלות נוספות, שכן בעייתך מורכבת ודורשת ייעוץ פרטני. בברכה,דנה

11/11/2010 | 22:57 | מאת: עידית

אם נניח במאה גרם ריבה כ-250 קלוריות וב- 50 גרם שוקולד יש גם כ- 250 קלוריות, האם הם "ישמינו" באותה המידה? הכמות של הקק"ל תהיה שווה בשני המקרים, אך בריבה יש 0% שומן ובשוקולד 30% שומן... האם ניתן להסיק מכך שבכל זאת 50 גרם שוקולד "ישמינו" יותר ממאה גרם ריבה?

14/11/2010 | 09:09 | מאת:

שלום עידית, באופן תאורטי אולי כן, באופן מעשי, לא. אנחנו לא אוכלים בצורה כל כך חד גונית. אנו צורכים סה"כ מזון. אם היינו צורכים קלוריות רק מריבה ורק משוקולד, אולי כן, אך צריך לקחת בחשבון ערך מוסף שיש לשוקולד על פני ריבה, כגון נוגדי חמצון. הואיל והשאלה לא מעשית גם התשובה לא תהיה מעשית. זה לא נבדק בצורה כל כך חד משמעית, ולכן התשובה תהיה הנחה בלבד.בסופו של דבר הגוף "מטפל, בסך הקלוריות, בסך השומן, בסך הפחמימות וכו', והתגובה להניצול אנרגטי משתנה ממזון למזון, מאדם לאדם. בברכה,דנה

11/11/2010 | 18:30 | מאת: נילי

שלום רב, אודה על הסבר מה בין סוכר לבן, סוכר חום, דבש, סילאן ואגאבה. מה עדיף? מהם הערכים הקלוריים? מי בעל הערכים התזונתיים הגבוהים?

14/11/2010 | 09:04 | מאת:

שלום נילי, עניתי רבות בנושא במסגרת פורום זה. ערכי "חיפוש בפורום זה" תחת השמות שציינת, ותראי את כל השאלות והתשובות בנושא. לצורך העניין: לסוכר חום, לבן, סילאן ודבש אותו ערך קלורי. הערך התזונתי מעט שונה ועדיף להשתמש בדבש או סילאן. בברכה,דנה

11/11/2010 | 09:00 | מאת: תרצה

שלום בשנתיים אחרונות אנ י סובלת מיובש קשה בעניים-ניסתי טיפות+גילים ארבה זה לא עוזר-הצעו לי לנסות לאכול מזונות מלחלחים ולהמנע ממזונות מייבשים- השאלה מה הם מזונות מיישים ומזונות מלחלחים. תודה מראש תרצה

14/11/2010 | 09:03 | מאת:

שלום תרצה, לא ידוע לי על טיפול תזונתי קונבנציונלי לטיפול ביובש בעיניים. מזונות מייבשים ומלחלחים מגיעים מתחום הרפואה האלטרנטיבית. פני לפורום המתאים. בברכה,דנה

10/11/2010 | 15:30 | מאת: נטלי

אני מאוד אוהבת לאכול מרציפן (זה שאני אוכלת מכיל 56 אחוז שקדים) אבל מה שמעניינן אותי האם זה בכלל בריא? אם כן מה זה תורם לבריאות? תודה

14/11/2010 | 09:07 | מאת:

שלום נטלי, חטיף מרציפן עשיר מאוד באשלגן, זרחן וסידן. הוא מקור טוב לשומן חד בלתי רווי. אך יש לזכור שלרוב מתוספי סוכר לכן עשיר מאוד בפחמימות, שומן וסה"כ קלוריות. יש לצרוך במתינות. בברכה,דנה