דלקת ערמונית כרונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

10/12/2001 | 23:42 | מאת: אזרח מודאג

דלקת כרונית של בלוטת הערמונית ד"נ שלום רב, אני חייל, בן 22. בפנייתי האחרונה אלייך הייתי בעיצומו של בירור אורולוגי מקיף, בעקבות סימנים העשויים להעיד על Non Specific Urethritis. ציינתי כי לא ניתן היה לקחת משטח מההפרשה, בשל היותה מעטה למדי. למעשה, אין זיהוי קליני של מחולל המחלה. כן ציינתי כי סיימתי קורס טיפולי ראשון ב-Azithromycin, ולאחריו קורס נוסף, של Minocine 100mg * 2 / D למשך 20 יום. בתום הטיפול, שלא היטיב את תלונותי, קבע האורולוג שטיפל בי כי ככל הנראה אין מדובר בדלקת השופכה, וכי הסימנים מתאימים ל- Ebacterial Prostatitis. לטענת האורולוג, המחלה אינה מדבקת, ואין צורך בכל טיפול כנגדה. מה פירוש הדבר? אודה לך אם תרחיב הדיבור בעניין, כי אין לי מושג כיצד אוכל להתמודד עם הבעיה, ואין ברשותי כל מידע אודותיה. כמו כן, האם יש צורך בטיפול אנטיביוטי נוסף, על-מנת לשלול אפשרות של זיהום גונוקוקי, או שדי בטיפול שניתן כנגד Chlamydia . אני מצרף בזאת תוצאות הבדיקות האחרונות שביצעתי: בדיקת שתן כללית: בלא ממצאים פתלוגיים. בדיקת שתן לתרבית: תרבית עקרה. U.S. כליות ודרכי שתן: בלא ממצאים פתלוגיים. סרולוגיה ל-Chlamydia: טרם חזרה תשובה. לתשובתך אודה , האזרח המודאג.

11/12/2001 | 18:24 | מאת: רונן

אלא אם כן זו היתה תרבית של בדיקת שתן מיוחדת, אז גם יתכן שישנן בקטריות שלא התגלו. לצערנו בקופות החולים משאירים את התרביות לזמן קצר בלבד. באופן כללי, אורולוגים לא ממש יודעים מה לעשות עם זה, יתכן אפילו שמה שיש לך לא קשור בכלל לבלוטת הערמונית ישירות. כמובן שיתכן שכן. "אין צורך בכל טיפול נגדה." אלוהים איזה שטויות. יש רופאים שיתחסו לבעיות שלך רק אם זה "בעיה רפואית" כלומר, יכול לסכן חיים או להתפתח למשהו כזה או משהו אחר שהם גם יכולים לרפא. לא ניתן לקחת דגימה מההפרשה ? יש לך הפרשה מהפין ישירות ? זה מצביע על דלקת בדרכי השתן. אם התכוונת להפרשה של נוזל הערמונית, ממש לא נשמע סביר. תבקש מרופא אחר. ד"ר אריאלי שכותב כאן, אינו כמו הרופאים מעלה שציינתי, אז חכה לתשובתו. אני הוצאתי קצת אוויר :) רונן בכל מקרה, בקש חוות דעת שניה.

13/12/2001 | 11:07 | מאת: אזרח מודאג

אדון רונן. הפרשות צלולות של נוזל פרוסטטי בהחלט ייתכנו כאשר מדובר ב-Chronic prostatitis, גם ללא קשר לדלקת ברכי השתן. עובדה זאת היתה ידועה לי הרבה לפני שהתחלתי את הבירור האורולוגי הנוכחי, ואף נשמעה מפי שלושה רופאים אורולוגים שונים ורופאת עור אחת. אז עם כל הכבוד לידע המופלג שלך, אני ממתין לתשובתו של ד"ר אריאלי בסבלנות. מעבר לזה, בהחלט ייתכן כי הרפואה הקונבציונאלית אינה מוצאת פתרון ומענה לכל תחלואי ומדוואי הגוף, אבל ממש לא נראה לי שאני אתחיל להתפלל עכשיו לאיזה בודהה שיגאלני מייסורי. אני אחייה.... תודה רבה, האזרח המודאג.

20/12/2001 | 20:16 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לרונן גם אני לא אוהב את הגישה של " אין מה לעשות ". באמת בעיה קשה, מתסכלת את החולה ואת הרופא, מציקה עם טיפולים ממושכים -חודשים ואפילו שנים. הגרוע מכל זה לאבד תקווה ,יש לשאוף לחפש פתרון בתחומים שונים, רפואיים, מגנטים, אלטרנטיביים, טאי-צ'י וכו' אני מבין שכאן אין הפרשה. אם יש הפרשה אני תמיד מציע לשלוח משטח ל- GO ,זיוה תמיד על גבי משטח זכוכית ולא עם מקלון עם צמר גפן. יש כיום התפרצות אדירה של מקרי זיוה בארץ בין צעירים. בחצי השנה האחרונה ראיתי יותר מקרים מאשר ב20שנה. ממליץ לכולם בעקר זהירות ביחסי מין מזדמנים. יחסים מוגנים שומרים ממחלות ואף שומר על החיים. ד"ר אריאלי

20/12/2001 | 20:16 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לרונן גם אני לא אוהב את הגישה של " אין מה לעשות ". באמת בעיה קשה, מתסכלת את החולה ואת הרופא, מציקה עם טיפולים ממושכים -חודשים ואפילו שנים. הגרוע מכל זה לאבד תקווה ,יש לשאוף לחפש פתרון בתחומים שונים, רפואיים, מגנטים, אלטרנטיביים, טאי-צ'י וכו' אני מבין שכאן אין הפרשה. אם יש הפרשה אני תמיד מציע לשלוח משטח ל- GO ,זיוה תמיד על גבי משטח זכוכית ולא עם מקלון עם צמר גפן. יש כיום התפרצות אדירה של מקרי זיוה בארץ בין צעירים. בחצי השנה האחרונה ראיתי יותר מקרים מאשר ב20שנה. ממליץ לכולם בעקר זהירות ביחסי מין מזדמנים. יחסים מוגנים שומרים ממחלות ואף שומר על החיים. ד"ר אריאלי

11/12/2001 | 19:52 | מאת: איתן

שלום רונן, מתוך נסיון להקלה במצבך. קנה כרית חשמלית וחמם את איזור הפירנאום האיזור שמתחת לאשכיים בטמפ' 40 מעלות לפחות 10 דק' פעמיים ביום. לאנטיביוטיקה רספרים יש עדיפות(שאל רופא) אבץ כ-60 מ"ג ליום משולב עם ויטמין B6 . מגנזיום. נחושת. פרוסייף. saw plamento פורמולה של GNC .פעמיים ביום. שמן נר הלילה ושמן פשתן 2 ביום. פולן. התייעץ בכל אופן ברופא מומחה לאחר בדיקות מה מתאים לך. בכל אופן לחימום יש השפעה להקלה מהירה (אין לחמם את הבטן עצמה). הרבה אופטימיות וסבלנות.

13/12/2001 | 16:25 | מאת: רונן

איתן, תודה על הטיפים שכתבת לאזרח המודאג, חיפשתי כרית חשמלית אך לא מצאתי משהו רציני. תוכל להמליץ על דגם והיכן לקנותו באיזור המרכז, אם אפשר ? רונן

11/12/2001 | 19:54 | מאת: איתן

שלום רונן, מתוך נסיון להקלה במצבך. קח כרית חשמלית וחמם את אזור הפירנאום האזור שמתחת לאשכיים בטמפ' 40 מעלות לפחות 10 דק' פעמיים ביום לפחות. לאנטיביוטיקה רספרים יש עדיפות(שאל רופא) אבץ כ-60 מ"ג ליום משולב עם ויטמין B6 . מגנזיום. נחושת. פרוסייף. saw plamento פורמולה של GNC .פעמיים ביום. שמן נר הלילה שמן פשתן 2 ביום. פולן. התייעץ בכל אופן ברופא מומחה לאחר בדיקות מה מתאים לך. בכל אופן לחימום יש השפעה להקלה מהירה (אין לחמם את הבטן עצמה). הרבה אופטימיות וסבלנות.

20/12/2001 | 20:06 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לאזרח המודאג הייתי מוסיף בדיקת זרע לתרבית וכמובן לברר כלמידיה. אפשרות נוספת היינה בדיקת 4 כוסות הנעשית לרוב בבתי חולים . גם אם לא הוכח בוודאות שהמדובר הפרוסטטיטיס בקטריאלית הרבה פעמים יש שיפור עם אנטיביוטיקה -קינולונינם ( טריביד או ציפרוגיס) למשך חודש- חודש וחצי+ תוסף מזון פרוסייף למשך 4-5 חדשים. ההחלמה ארוכה ו"מעצבנת " אבל אפשר לצאת מזה. לילה טוב ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת