ערכים גבוהים של Gpt alt, Got ast, GGt

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

19/07/2011 | 09:32 | מאת: ליאורה

שלום ד"ר, לאחרונה עשיתי בדיקות דם. התוצאות היו: gpt alt - 631 כשהטווח הוא 0-34 got ast - 137 כשהטווח הוא 0-31 ggt - 608 כשהטווח הוא 0-38 ilk.phosphatase - 193 כשהטווח הוא 35-105 והאשלגן יצא נמוך 3.4 הרופאה הפנתה אותו ל-c.t והדיקות אולטרסאונד. הייתי מעוניינת לדעת מה זה יכול להיות? האם יש לי מחלת כבד ואם כן, מהי? חשוב לציין שאני חמישה חודשים לאחר לידה.ואני סובלת לפעמים מכאבי בטן תחתונה, העיניים שלי צהובות והלשון שלישינתה צבעה לשחור.אשמח לקבל תשובה בהקדם היות ואני מודאגת מאוד.... תודה רבה

19/07/2011 | 11:44 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

למרות שהייתי רוצה לקצר תקופת מודאגותך, איני יכול לתת לך אבחנה, ויותר מכך- להרגיעך. פשוט אין לי דרך לדעת מה האבחנה. יש מעורבות של הכבד- וזה מתבטא בעליית אנזימים- שהיא קלה (עד פי שלשה מהנורמה, זה נחשב למשהו קל ודורש רק מעקב. בדלקת כבד למשל זה עולה למאות ואף אלפים). את מציינת שעינייך צהובות, אך אינך מציינת מה ערך הבילירובין. אחד הדברים שאפשריים הוא למשל אבן בכיס מרה, שגם גורמת לחסימה חלקית (כאב, צהבת בלחמיות). אין לי שום מידע עלייך למעט שאת אחרי לידה (מז"ט), מצב בריאות, תרופות, הסיבה לבדיקות הדם...האם ילדת בניתוח עם הרדמה או לידה רגילה? נראה לי שבחירת הרופאה בבדיקות נכונה, וכמובן גם מעקב בדיקות דם לראות אם חל שינוי עם הזמן. איני יודע אם נלקח דם לוירוסים (מחלת הנשיקה, דלקת כבד), לבילירובין, ספירת דם...

מנהל פורום רפואת משפחה