ממצא ild תת פלאורלי ללא predominanace מהותי יותר בבסיסים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

01/09/2022 | 16:51 | מאת: דוד

שלום, אני בן 65 חליתי בקורונה לפני כחצי שנה ומאז יש לי שיעול עם ליחה שלא עובר, עשיתי צילום ריאות ושם נמצא ציור אינטרסטיציאלי מוגבר הרופא שלחה אותי לct וגם שם יש שינויים בריאה, ממתין לבדיקת ביופסיה התסמינים שאני מרגיש הם שיעול עם ליחה מעט קוצר נשימה בעיקר בישיבה, אם אני עושה פעילות ספורטיבית אני מרגיש מצוין, כמו כן אני בכושר מעולה(הליכות של 8 קמ ארבע פעמים בשבוע) תמיד הריאות היו אצלי עקב אכילס, השאלה אם מדובר במחלה ממשפחת הild עד כמה זה ודאי בct ואם כן האם זה ילך ויחמיר או שניתן להתרפא מזה, תודה רבה.

שלום, כדאי לעשות בדיקות דם לשלול מחלת פרקים. ישה אפשרות שמדובר בסיבוך של הקורונה ובכל מקרה בחלק מהמקרים יש שיפור. לפעמים יש צורך בטיפול בסטרואידים או בטיפול נגד הצטלקויות. לפי בדיקות הסיטי, תפקודי הריאה והביופסיה.

02/09/2022 | 04:55 | מאת: דוד

בהתרשמות של תוצאות הct נכתב: מחלה אינטרסטציאלית מופשטת בשתי הריאות אם שינויים התחלתיים של פיברוזיס, מה משמעות הדבר? והאם זה סופני, תודה רבה.

שלום, יכול להיות פיברוזיס התחלתי. בוודאי שלא הייתי רוצה חהשתמד במונח סופני. יש סוגים שונים של מחלות ולכל אחת קצב שונה.

מנהל פורום מחלות ריאה