עזרה בנוגע לממצאי בדיקת mri מותני

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

14/01/2021 | 14:35 | מאת: רויטל

שלום ד"ר בהמשך לפנייתי הקודמת לא הצלחתי לצרף את קובץ פיענוח mri ולכן אני אכתוב את התשובה ולתזכר בת 45 חולת קרהון 25 שנה סובלת מכאב גב תחתון לעיתים מעיר משינה עם הרדמות רגל ימין קושי בישיבה ממושכת ובעמידה ממושכת להלן תוצאות mri: מודגמת בצקת והאדרה לשדית מינימלית במשטח הפקרי האיליאקאלי הימני , מודגמת בצקת והאדרה לשדית מינימלית משני צידי המפרק הסקרואיליאקאלי השמאלי ,הממצאים מחשידים לסקרולאיאטיס פעילה אשר לא הודגמה בבדיקה mri הקודמת ,הפורמליניות הסקרליות מודגמות תקינות מודגמת עוצמת אות תקינה מלשד החוליות המותניות , אשמח לקבל עזרה עד שאפגש עם ראומטולוג על איזו מחלת פרקים מדובר ואם היא מאפיינת את הכאב במפרקי הידיים והמרפקים מודה מראש כ על ההתייחסות תודה

שלום בהקשר של מחלת קרוהן וכאב במפרקים ובגב נוסח התשובה מכוון לדלקת במפרקי האג ( SIJ ). ההחלטה על המשך הטיפול צריכה להתבצע ביעוץ משותף של ראומטולוג ורופא גסטרו. בהצלחה

מנהל פורום דלקות מפרקים