למבדה פרי lc בשתן בבקשה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

04/09/2018 | 15:30 | מאת: יהודית

שלופ רב על מה מעידה בדחקת בנס גונס למבדה פרי lcללא ערכים מספריים.? נשלחתי לבדיקה בשל רמת אלבומין גבןהה בשתן. תודה

05/09/2018 | 15:55 | מאת: יהודית

שלום רב, אני בת 57 ברקע צנתור לבהי מטופלת כרוני בכדורים מדללי דם ולחץ דם. במעקב של ספירת דם. החל משנת 2017 התחילה לי הפרשה מוגברת בשתן של אלבומין מערכים של 200 עד היום לערכים של 3.5 גרם ליממה באיסוף. לאור ספירת הדם האחרונה שהדגימה כמות מןפרשת של חלבון הופניתי ל us כליות תקין לגמרי. ערכי ספירת הדם של תפקודי הכליות תקינים כולל קריאטינין, אלבומין, סידן, קלצים פרוטאין טוטאל וכו. נשלחתי לאיסוף חדש כולל בנס גונס שהדגים lambada free lc ללא ערכים במספרים (בפורומים אני רואה שיש טווחים ואצלי לא היה כתוב) וכתוב שרמת האלבומין גבוה ורוב חלבוני הנסיןב נכחו. Iga בנורמה,igm בנורמה ואילו igg מתחת לנורמה 490 שהערך התקין מתחיל ב 530. שאלתי היא לאור ממצאים קליניים אלה על אילו מחלות יכול להעיד? האם בהכרח מיאלומה? ובנוסף מחכה לבדיקת אלפא גמא ובטא למה עליי לצפות..?? במידה וזה מיאלומה? אשמח לתשובה כנה.

06/09/2018 | 14:48 | מאת: יהודית

היום קיבלתי תשובות לאלקטרופזה בה גלובלין אלא 1 מעל הנורמה 5.1 שהערך התקין הוא 4.9 אלפא 2 גבוה 16 שהערך התקין הוא 11 בטא 2 בנורמה

מבחינת בדיקת האלקטרופורזה של חלבונים-יש לדעת אם נמצא חלבון מונוקלונלי. בדיקה חשובה נוספת להשלמת התמונה היא שרשרות קלות בדם.

07/09/2018 | 09:30 | מאת: יהודית

היי אם שרשראות קלות כמו אצלי מסוג למבדה מופיעות בשתן אז אין סיכוי שאינם בדם נכון?? בשתן אין הערות ולא ערך מספרי רק השרשרת למבדה free lc . ההערה שכתובה היא שאלפא 1 שהערך טיפה יותר גבוה מהנורמה היא במצב החריף של החלבונים?? מה זהה?? האם בנס גונס מעיד ההכרח על מילומה?? או שיתכן במצבים אחרים?

09/09/2018 | 08:17 | מאת: יהודית

בבקשה אם אפשר הסבר. בבקשה!!!

בדיקת בנס גונס חיובית אינה מצביעה בהכרח על מיאלומה. לצורך איבחון של מיאלומה יש צורך בהערכה של פרמטרים שונים ובמקרים רבים בדיקת אלקטרופורזה חיובית או בנס גונס דורשת מעקב בלבד. ממליצה לפנות לבירור המטולוגי מסודר.

13/09/2018 | 07:15 | מאת: יהודית

שאלתי היא באילו עוד מקרים נמצא חלבון מסוג זה בשתן? אם הוא בשתן הסבירות שכמותו בדם ככ מוגברת? אני בלחץ עד ההמטולוג. תודה מראש

מנהל פורום המטולוגיה