הסתיידות בערמונית וערמונית מוגדלת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

11/03/2019 | 13:59 | מאת: רונן

בן 48 עוד מעט, יש לי איזה חודשיים דם בזרע בכמויות משתנות, בצבעים שונים. בבדיקת אולטרסאונד ערמונית עם הסתיידות של חצי סנטימטר בערך וגודל ערמונית 37, psa יצא 1.21. השאלה שלי מה זה הסתיידות בערמונית, מצאו משהו כזה בסיטי לפני עשר שנים בערך, זה יכול לגדול? זה יכול לחסום את צינור הזרע והאם זה יכול לגרום לדם? איך מטפלים? שאלה שנייה, הבנתי שהערמונית מוגדלת, אין ממש תסמינים, קצת קשה להטיל שתן אבל זה לא מפריע במיוחד, מה עושים עם זה? שאלה שלישית ואחרונה, האם באולטרסאונד בטן תחתונה בודקים גם אבנים, הסתיידויות, בכליות, בדרכי השתן? אני שואל כי הקרטנין שלי גבולי ואני צריך להיזהר עם זה, תודה רבה

הסתידויות בערמונית אינן מסוכנות ולא מעידות על שום דבר US כליות יכול להבחין באבנים בכליות

מנהלי פורום אורולוגיה