תרופה - קטוקונזול

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

11/04/2022 | 16:21 | מאת: הראל

שלום! רציתי לשאול כמה משפיע מינון של 0.5 מ"ג של DOSTINEX PO פעמיים בשבוע? כמה זה אמור להוריד את הקורטיזול? תודה גדולה על תשובה!

11/04/2022 | 17:26 | מאת: הראל

סליחה, טעיתי, לא מדובר בקטוקונזול אלא ב DOSTINEX PO תודה רבה וסליחה!

שלום רב, דוסטינקס לא מוריד קורטיזול בברכה, דר ילנה סיגל

13/04/2022 | 16:16 | מאת: הראל

שלום רב! תודה על תגובתך! פניתי לפורום נוסף אצלכם במקביל, שם נאמר לי שדוסטינקס מוריד את רמת הקורטיזול (גם האנדוקרינולוג שלי נתן לי את זה למטרה זו), מצורף קישור לפורום המקביל כאן: https://www.doctors.co.il/forum-277/message-1295876/#message-5 (בשביל להגיע לפורום המדובר יש להעתיק את כתובת הקישור לשורת הדפדפן) אודה מאוד מאוד על התייחסותך!!! דעתך חשובה לי! אני רוצה להבין מי כאן התבלבל אולי, או שאני לא הסברתי את עצמי נכון איפה שהוא... ממתין ומצפה לדעתך המקצועית! תודה רבה מראש!

שלום רב, האפקט העיקרי של הדוסטינקס- הוא להוריד הורמון פרולקטין. במקרים של מחלת קושינג (גידול בהיפופיזה המפריש הורמון ACTH שגורם לעודף בקורטיזול)- ישנה השפעה מתונה של הדוסטינקס על רמות הקורטיזול. בדרך כלל לא משתמשים בתרופה זאת לבדה ושליטה בקורטיזול, אלה יחד עם תרופות אחרות, כתוסף. ישנה גם השפאה של הדוסטינקס על הפרשה עודפת של הורמון גדילה, כאשר ישנו גידול שמפריש את הורמון הגדילה. גם במצב זה בדרך כלל משתמשים בשילוב של תרופות אחרות ודוסטינקס. במידה ומדובר בחולה עם גידול בהיפופיזה- כדאי להיות במעקב אנדוקרינולוגי במקום אחד, והרופא ימליץ על טיפול משולב , אם צריך, ויעקוב אחרי התוצאות. לא ניתן להגיד לך בכמה תרד רמת הורון זה או אחר, כל זה תוצאה של ניסיונות טיפוליים. בברכה, דר ילנה סיגל

25/04/2022 | 10:28 | מאת: הראל

תודה רבה רבה!!!

בהצלחה! ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס