האם יש טיפול לא פולשני שכדאי לנסות במקרה הנ"ל?

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

05/11/2017 | 17:55 | מאת: ישראל

שלום תוצאת MRI עמוד שידרה צווארי ממצאים: מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה ללא צניחה של הטונזילות מתחת לפורמן מגנום. שינויים נווניים קלים במרווחים הדיסקליים עם הנמכת המרווחים. ללא עדות לתמטים,תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. ללא עדות למסות פרה או פרא ורטברליות. תעלה הספינלית גרמית ברוחב תקין. חוט השדרה בעובי תקין ללא עדות לאותות חריגים מתוכו. בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקליים: בגדר הנורמה. - C1-C2 בגדר הנורמה. - C2-C3 בקע דיסק מינימלי. - C3-C4 בגדר הנורמה. - C4-C5 בגדר הנורמה. -C5-C6 דיסק פרוץ גדול מאוד סובארטיקולארי משמאל עם מרכיב רך ,הגורם ללחץ - C6-C7 משמעותי על השק הדוראלי וחוט השדרה. בגדר הנורמה. - C7-D1 לסיכום: - שינויים נווניים ובלטי דיסקים כמתואר. .C6-C7 - דיסק פרוץ גדול עם לחץ על חוט השדרה סובארטיקולארי משמאל. (בן 55) יש לציין שהכאבים שהיו לי כשזה קרה לי לפני כשלושה חודשים כמעט ונעלמו והתחושה באצבעות היד חזרו כמעט לחלוטין ונשאר מעט נימול ביד. כרגע עושה רק פיזיותרפיה. התוצאה מדאיגה אותי מאוד. כמה חמור המצב? ומה מומלץ טיפולית?. תודה רבה

יתכן ולא חייב ניתוח, ואם כן יש אפשרות לנתח בניתוח אנדוסקופי זעיר פולשני אם צריך. כדאי להגיע לבדיקה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק