נוהלי הוצאת אפידורל לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

28/11/2009 | 11:14 | מאת: גלה לוי

אני סטודנטית לסיעוד שנה ג' ורציתי להבין למה בעת הוצאת אפידורל 3 ימים לאחר ניתוח יש לוודא שהחולה לא קיבל קלקסן ב- 12 שעות האחרונות. ניתקלתי ברופא שלא נהג כך ( לא בדק מתי פעם אחרונה המטופל קיבל קלקסן) האם זה מסוכן?

29/11/2009 | 18:26 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, במהלך הוצאת קטטר אפידורלי לעיתים נפגעים ורידים הנמצאים בחלל האפידורלי. טיפול בקלקסן מונע עצירת דמם במקרים אלה. לכן, עלול להתפתח שטף דם בתוך החלל האפידורלי עם לחץ על חוט השדרה ושיתוק. לכן, יש צורך לוודא שחלף די זמן לאחר מנה אחרונה קלקסן טרם הוצאת קטטר אפידורלי. ב ב ר כ ה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

29/11/2009 | 21:55 | מאת: גלה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב