נגע בחוליה ב MRI

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

28/08/2021 | 22:25 | מאת: אהרון

שלום דוקטור אני חולה בסרטן ריאות עם גרורה ידועה ב L4 שבבדיקת MRI קודמת חששו שהיא תלחץ על חוט השדרה ואפילו דובר על אפשרות של טיפול ניתוחי .קיבלתי עכשיו את תוצאות ה MRI שבו נכתב שיש ממצא מקומי בפדיקל של L4 מימין ובגוף החוליה הסמוך עם ביטוי מעט היפרדנסי בדיפוזיה ,הנמכה קלה של החוליה במקום ללא רקמה אקסטרה אקסיאלית בולטת .אני מאוד רוצה לדעת מה הפירוש במילים , ללא רקמה אקסטרה אקסיאלית בולטת .האם הכוונה שאין לחץ על חוט השדרה .מה זה רקמה אקסטרה אקסיאלית , תודה רבה

05/09/2021 | 14:14 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אהרון, זו בדיוק הכוונה - יש גרורה בחוליה אבל היא לא מתפרצת מחוץ לחוליה. ב-L4 אין כבר חוט שדרה ממש, רק שורשים. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה