מחלת ספרוציטוזיס בדם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

28/07/2018 | 22:17 | מאת: דליה

אני חולת ספרוציטוזיס רציתי לשאול כמה שאלות אני נורא לחוצה אשמח למענה השאלות הם 1)הייתי בברזילי הרופאה שם אמרה לי שספורטיזס בגלאים היותר מאוחרים זה יכול לעשות לי בעיות.. איך אני מטפלת בזה מעכשיו כדי למנוע את הבעיות האלה בעתיד? 2)הדבר שיש לי יכול לעשות לי בעיות בעתיד 3)מה ואיזה בעיות יכול לקרות בעתיד?והאם זה מסוכן או לא מסוכן?והאם זה מדבק?

28/07/2018 | 22:25 | מאת: דליה

שאלה נוספת ואם לחבר שלי אין את הספרוציטוזיס ולילדים שיהיו לי יהיה להם את המחלה הזאת או שרק אחוז מסויים יהיה להם?

הבעיות העיקריות עם ספרוציטוזיס תורשתית הן: -נטיה לאבנים בכיס מרה העלולות לגרום לזיהומים ואז מומלץ לבצע כריתת כיס מרה. - אנמיה על רקע פירוק כדוריות הדם בעיקר בטחול, במידה והאנמיה משמעותית ויש צורך במתן דם - יש לשקול כריתת טחול.

התורשה של ספרוציטוזיס היא דומיננטית, כך שלכל ילד יש סיכוי של 50 אחוז לספרוציטוזיס. זאת ללא קשר לבן הזוג.

30/07/2018 | 16:28 | מאת: דליה

לפעמים קורה שיש לי עיניים קצת צהובות והבילרובין שלי היה 7 עכשיו 5 הצהבת יכול להדביק את החבר שלי?

מנהל פורום המטולוגיה