צהוב בעיניים בלובן העין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

04/06/2012 | 13:19 | מאת: ברכה

אני בת 19 וחצי לפני כחודש בערך החלו להופיע כתמים צהובים בלבן של העין רופאה אלטרנטיבית אמרה לי שזה מעיד על מונו בכבד ערכתי בדיקות דם וטוענים שזה משהו וירלי.. כעת קראתי את הכתבה שלכם על בעיות הרקוטאן אני לא נטלתי רוקוטאן אבל טיפלתי ב 3 חודשים האחרונים באנטיביןטיקה לאקנה האם גם זה קשור?? איך ניתן לטפל בצהוב בעין? בתודה מראש ברכה

ברכה שלום רגב, אין כל קשר בין אנטיביוטיקה לאקנה ובין הכתמים הצהובים בחלק האפי של גלגלי העיניים. גם אין קשר בין כתמים אלו לבין בעיות בכבד. השם של כתמים אלו הוא פינגואקולה, והן נוצרות על רקע קרינת קרני UV וההשפעה הניוונית של קרני UV על רקמת החיבור של לחמית העין. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

05/07/2020 | 12:32 | מאת: חן

האם ניתן להסיר את הצהוב בלובן של העין.?

לרוב אין סיבה להסרה של הכתמי

מנהלי פורום בריאות העין