מיגרנה או יתר לחץ תוך גולגולתי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

23/01/2023 | 02:29 | מאת: דניאלה

שלום הבן שלי סובל מגיל שנה מהצקפי הקאות שנמשכים יצי יום עד יום, עם פוטופוביה קיצונית שנמשכת שבוע וחצי אחרי ההתקפה, חוסר יכולת לשכב לאחור, וכאבי צופת במצח הקדמי. ביצע הרבה בדיקות, כולל פעמיים אמאראיי ראש, אמארוי, אמאר איי, ארובות עיניים ואוזניים. ביצע מעקבים לקרקעית העין בערך 6 פעמים בדיקות ראייה הכל תקין. לא מצליחים למצוא אעזון תרופתי ובשונה ממעגרנה שבדרכ עוברת אחרי הקאה או שתים הןא סובל שבוע וחצי. האם ייתכן שזה יתר לחץ תוך גוחגולצי, בוודאי כשבחו"ל כבר ידוע שפפילדמה לא הכרחית? מצד שני רופאה במיון אמרה שביצוע ניקור בזמן כאב גדול יכול להצביע על לחץ גבוה רק בגלל הכאב. האם שווה להתעקש על ניקור? גם הקושי לשכב לאחור... מתאים ליתר לחץ. ודבר אחרון, גם בין התקפות בימים שהוא מוציא הרבה אנרגיה פיזית הוא מתלונן על לחץ בראש בעיקר בסוף היום כשהוא שוכב במיטה. הלחץ תמעד גם בהתקפות וכם בינעהן מתואר כלחץ עוחה ויורד כל שניה לא קבוע. זה מאטד ברור הוא מתאר כל שניה למשל כאב בדרגה 45654565 זה גם מתאים ליתר לחץ תוך גולגולתי?

דניאלה שלום, המקרה מורכב. למרות שפירטת, עדיין חסרים פרטים נוספים ומידע בסיסי. למשל, לא ציינת את הגיל של בנך... יש שיקולים שונים, ואני לא יכולה לייעץ מה לעשות במסגרת הפורום. חיזרו לנוירולוג הילדים שלכם. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים