טיפול ב- BCC - פצע קטן על האף, שלא נרפא

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

15/09/2014 | 00:28 | מאת: עדי

שלום ד"ר שרייבר, אני בת 41, אם ל-3 קטנים. ב-4 שנים אחרונות, 2 ניתוחים להסרת גידול מוחי (אוליגודנדרוגליומה) וכימותרפיה עד לפני כ-11 חודשים. הערב, לאחר 3 חודשים של נסיון לברר ובתקווה שפצע קטן על האף ייעלם, נאמר לי ע"י כירורג פלסטי שמדובר בגידול BCC. הרופא הסתכל על הפצע (ומעין הילה שנמצאת בסמוך אליו) והסביר שמדובר בגידול ויש לבצע ביופסיה + ניתוח בשיטת מוס (Mohs) ורצוי לבצע בהקדם. כמובן שמעבר לדאגה הגדולה לבריאות, קיימת גם שאלת האסתטיקה בעקבות ניתוח כזה ולכן אני מנסה להבין את האפשרות של טיפול פוטודינמי. השאלות: 1. האם במבחינת הסיכוי להוצאה מוחלטת/חיסול מוחלט של כל התאים הסרטניים - השיטה הפוטודימנית יעילה בדיוק כמו ניתוח הMohs ? 2. האם לצורך הבדיקה הפוטודינמית אין צורך קודם לכן בביצוע חיתוך לצורך ביופסיה לזיהוי מדוייק של סוג הגידול (למשל BCC לעומת סרטן תאי קשקש) או שאין צורך והטיפול לכל הסוגים הוא זהה ? 3. האם ידוע כבר (לאור גילה הצעיר של השיטה) אם סיכויי חזרה של הגידול זהים לאחר טיפול פוטודינמית ולאחר ניתוח הMohs ? 4. להבנתי, בשיטת הMohs מבצעים חיתוך בשלבים, כשלאחר כל שלב בודקים אם החלק שהוסר נגוע או לא, עד שהחלק האחרון שהוסר מתברר כנקי. אם כך, כיצד בשיטה הפוטודינמית ניתן לוודא שהטיפול השפיע והרס גם את התאים הנגועים בשכבות עמוקות יותר בעור ? אודה מאוד לתשובותייך, בברכה, עדי

טיפול פוטודינמי מתאים למרבית סוגי הBCC, ואת זה אפשר לראות בבדיקת התאמה שמתבצעת ללא תשלום 08-9779981. מבוצעים 2 טיפולים בהפרש שבועיים ואז מגיעים לריפוי של כ 95% מהמקרים. מטפלים גם באיזור מסביב לגידול, ואם יש לו "זנבות" שאיננו רואים, אז גם הם יתרפאו. תוך 3 חודשים הגידול מתרפא ונעלם. אחד מעשרה שלא יתרפא, יצטרך ניתוח.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור