גרורות בכבד - טיפול בסומטולין

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

09/02/2020 | 09:20 | מאת: אסתי

שלום, לפני כחמש שנים עברתי ניתוח להסרת גידול נוירואנדוקריני במעי הדק. לאחר כ-10 חודשים עברתי ניתוח לניקוי גרורות שהתגלו בכבד (הוסרו כ-8 גרורות. חלקן זעירות). מאז עברו 4 שנים שקטות, במעקבים אך ללא טיפולים. ב- Pet Ct אחרון התגלו שוב גרורות בכבד, 2 מוקדים קטנים. אחד כחצי ס"מ. הופניתי ל- MRI לברור נוסף. הרופא המטפל הנחה אותי להתחיל טיפול ב- סומטולין אוטוג'ל 120 מ"ג, אחת לחודש. האם, לדעתך, זהו הטיפול הנכון? אם כן, עד מתי? מהן התופעות הצפויות? במרפאת קופ"ח אליה אני שייכת לא מכירים את המוצר ואין להם מידע שהם יכולים לספק לי. תודה מראש, אסתי

אסתי שלום, תודה על פנייתך, בעקרון זה נכון, אבל קשה לומר חד משמעי בלי לדעת פרטים נוספים על הגידול - לדוגמה המאפיינים שלו לפי התוצאה הפתולוגית מהניתוח, לגבי ה-GRADE של הגידול, פריצה לכלי דם, ועוד. לגבי התופעות הלוואי של הטיפול, בעיקרון הסבילות היא מאוד טובה, חלק מהחולים יכולים לסבול מיציאות רכות וגזים בעיקר בתחילת הטיפול (המשתפרים בדרך כלל עם הזמן ולפעמים עם שינוי תזונתי או תוספת של אנזימי לבלב). נדיר יותר, ניתן לראות עליה ברמות סוכר או הופעה של אבני מרה. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים