האם מטפורמין יכול לעזור לי לרזות במשקל

דיון מתוך פורום  סוכרת

20/08/2011 | 12:32 | מאת: רועי

שלום רב, אני בן 28 , למדתי יועץ תזונת ספורט בכיר, לני כשנה לקחתי זיפרקסה במשך כמה חודשים שיעזורלי לישון בגמילה מכדורי שינה , השמנתי איתו המון במשקל .. הפסקתי איתו מזמן ,והיום אני לא לוקח שום תרופה פסיכאטרית , הבעיה שלי שאני לא מצליח לרזות , על אף גרעון קלורי ודאי .. עשיתי 2 בדיקותbmr יצא 2150 קלוריות , הייתי כבר אצל 2 דיאטניות שבדקו לי תפריטים ויומני אכילה שלי של חודשים ,שתיהן לא הבינו איך אני לא מרזה !! אני אוכל אפילו קצת פחות מהbmr שלי ,כ 1900-2100 קלוריות ביום, ועוד עושה ספורט 3-4 פעמים בשבוע .. קראתי שמטפורמין יכול לעזור להרזות , מה לעדך על זה, או האם יש לך עצה אחרת בשבילי איך אני מרזה ? כבר 11 חודש אני עם הבעיה הזאתי, לפי חישוב גס שעשיתי הייתי צריך לרזות כ 30 -33 קילו בתקופה הזאתי, ובמקום זה רק השמנתי כ 5 קילו ! אנ יודע שאין שום הגיון פיזיולוגי במה שאני מתאר, יודע זאת טוב מאוד ! גם אני למדתי פיזיולוגיה בלימודים ,ואני יודע "שאין דבר כזה " אך אני הוכחה חייה לזה, וכמות הראיות והבדיקות שעשיתי שאני לא טועה בקשר לגערון הקלורי שאני נימצא, היא וודאית , יותר מכול מחקר ! שום רופא לא יכול לעזור לי , וכולם סבורים ובצדק שאני טועה ..

20/08/2011 | 13:33 | מאת: adi

שלום, לי המטרופורמין עזר לרזות אבל הסוכר צריך להיות גבוה כדי שתיקח אותו עדי

20/08/2011 | 15:25 | מאת: רועי

אין לי סוכר גבוהה בכלל .. אני קראתי שזה יכול לעזור גם למי שאין סוכר גבוהה לדיאטה .. כמה רזית עם זה ? והאם לפני זה לא הצלחת להרזות ?

29/08/2011 | 13:24 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך רועי בשנות השבעים נהלתי מרפאה להרזייה ברמב"ט שהתבססה על דיאטת 1500 קלוריות, פעילות גופנית יומיומית וגלוקופאג'. עם הצלחה רבה. באותה תקופה לא השתמשנו בגלוקופאג' לסוכרת. היות ועלוקופאג' אינו מוריד את הסוכר אלא מונע את עלייתו אין מניעה לכך שתקח פעמיים ביום כדור. המרכיב החשוב הוא שמירה על דיאטה מותאמת, תוך הבנה ברורה שאת הדיאטה אוכלים כל יופם ללא יוצא מהכלל, ובמקום הארוחות ולא אחריהן..

12/09/2011 | 21:16 | מאת: רועי

שלום רב, היום הצלחתי סוף סוף לקבל מטפורמין -גלוקומין מהרופא האם זאת התרופה הנכונה שדיברנו עליה שיכולה לעזור להרזות , כי אני שאלתי אותך בהתחלה על מטפורמין, ואתה ענית לי שאתה מכיר תוצאות טובות מגלוקופאג , הבנתי שיש איזה 4-5 סוגים של תרופות כמעט זהות ? מה מיהן הכי טובה ? האם קיבלתי את המתאימה ? עוד דבר התחלטי היום ביום הראשון של הטיפול ,ואני מרגיש שזה גורם לכאב ראש, ולפי מה שקראתי זה תופעת לווי שצריך להפסיק בתרופה , האם זה נכון או שצריך להמשיך עם התרופה ,וזה יעבור בסוף ? או שאני צריך לאכול ממש הרבה פחמימות בארוחה כדי שלא תהיה לי רמת סוכר נמוכה שגורמת לכאבי ראש אולי ?

מנהל פורום סוכרת