צוואר תפוס, סחרחורות ועייפות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/09/2010 | 22:09 | מאת: עידו

אני בן 23 בריא בדר"כ ועובד מול מחשב 9 שעות ביום מזה שנתיים וחצי.. בשנה וחצי - שנתיים האחרונות אני סובל מצוואר תפוס וכואב שמקרין כאבים גם לשכמות, בהתחלה חשבתי שזה יעבור מעצמו אך אחר זמן מה הבנתי שאני צריך להיבדק מכיוון שזה לא עבר, לפני כחצי שנה הלכתי לאורטופד שהפנה אותי לבדיקת CT של החוליות בצוואר והתוצאות חזרו תקינות, לכן הוא שלח אותי לרפואה משלימה, ברפואה משלימה עשיתי טווינא, דיקור סיני והייתי אצל כירופרקט כולם ללא שום הצלחה להסיר את הכאב.. חשוב לציין שכאבי הצוואר מופיעים בזמן ישיבה,בנסיעה ובבוקר שאני קם משינה (ניסיתי מספר כריות שיקלו אך הכאב נשאר).. עם הזמן התווספו לי גם סחרחורות ועייפות כרונית אשר מגבירים את האי נוחות בעבודה ובמהלך היום בכלל.. הפיתרון היחיד של הרופא משפחה לכאבי הצוואר שלי הוא שאני אתפטר מהעבודה אך איני מעוניין באפשרות הזו ואף רואה את זה כמקצוע לעתיד אך כל יום הוא מאבק חדש בשבילי שאני מגיע לעבודה ואינני מוצא פיתרון לכאבים.. האם תוכל להנחות אותי לגבי הבעיה ודרכי טיפול בה? האם הסחרחורות והעייפות הכרונית נובעים מהכאבי צוואר? תודה רבה

סחרחרות ועייפות כרונית אינם קשורים - לפחותל א במישרין - לבעיות של עאמוד השדרה הצוארי. אשר לכאב הצואר יתכן שהוא נובע מצורת ישיבתך מול המוניטור . עצה שאני מרבה לתת היא להתייחס למוניטור כאל ספר המונח על השולחן כלומר להשקיע אותו בתום השולוחן ואם צריך -לנסר חור מתאים באמצע השולחן

12/06/2016 | 21:56 | מאת: יהודה

שלום, סבלתי מאותם בעיות עם ורטיגו קשה. לחץ נפשי יוצר צוואר תפוס שמפסיק את הזרימה התקינה של דם/חמצן לחיישנים שבגזע המוח. לי עזר דר' יצחק בכר (היחיד שמצאתי שמחבר בין הדברים). בנוסף עשיתי דיקור סיני שסייע ברגיעה.

מנהל פורום אורתופדיה