פטריה חוזרת-נרות פולידין

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

02/09/2022 | 08:50 | מאת: אילנה

שלום, אני לא נוטה לסבול בפטריה אבל בחודשיים האחרונים אני כל שבועיים סובלת מזה (נוטלת גלולות יאז כבר שנים, ללא אנטיביוטיקה וללא שינוי בתזונה או תכשירים). בפעמיים הראשונות קיבלתי נר אגיסטן ובמשטח יצא קנדידה אלביקנס. בפעם השלישית הרופאה אמרה שמההפרשות זה נראה מעורב עם זיהום חיידקי ונתנה לי 3 כדורי פלוקנזול ונרות פולידין לשבוע. לקחתי כבר שני נרות והם גורמים לי להוציא המון נוזלים בלילה ואני מתעוררת עם גרד יותר גרוע ולתחושתי גם הפרשה יותר צהובה וסמיכה. האם להמשיך בטיפול? אני לא רוצה להפסיק כי אני רוצה שזה יעבור כבר. יש בדיקות מסויימות שאפשר לבקש בשביל להבין למה זה חוזר?

03/09/2022 | 15:03 | מאת: ד"ר תומר בר-נוי

שלום וברכה. נראה שקיבלת עד כה טיפול יעיל לפטרת נרתיקית : קו 1 - נרות אגיסטן קו 2 - פלורונזול (אגב יש ליטול את הכדורים במרווח של 3 ימים...) אם אכן ישנה מעורבות חיידקית כדאי גם להוסיף אנטיביוטיקה... הפרשות בעת נטילת נרות פולידין בהחלט יכולות להיות. מציע ליטול את הטיפול שהומלץ בשלמותו. במידה ואין שיפור כדאי להבדק שוב. יש אפשרות ליטול משטח נרתיקי ובדיקת pcr. בכל מקרה ניתן לפנות גם למרפאת צוואר הרחם שעל פי רוב יכולים לבדוק את העיניין יותר לעומק ואף להציע טיפולים נוספים או טיפול מונע.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון