Crp גבוה במקצת, האם יש סיבה לדאגה?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

07/05/2019 | 18:29 | מאת: לי

היי, יצאו לי בדיקות דם תקינות אך שמתי לב שהCRP שלי הוא 6.26 האם יש סיבה לדאגה? יש לי כאבים בעין ימין והרגשה דלקתית אל רופאי העיניים אומרים שהכל ניראה תקין. אולי הכאבים מגיעים ממקור אחר ומשפיעים על העין, אך איני יודעת מה, וכל רופא אומר שבדיקות הדם שלי תקינות. כולל ספירת דם וכולל בדיקות כימיה. הרופאה אמרה לי שהCRP חורג במעט ושזה בסדר ואין לי מה לדאוג- אך קשה לי לסמוך עליה.. רפואה בצה"ל. האם Crp של 6.26 מצביע על דלקת בגוף אם שאר הבדיקות תקינות? אני לא בעודף משקל או משהו כזה. (אפילו קצת בתת משקל). תודה

שלום באם אין קליניקה מכוונת - ערכי CRP אינם ספציפיים. יתכן שהיתה איזו מחלה ויראלית שחלפה. לגבי העין - באם עדיין יש כאבים/אודם/תחושת שריפה - הייתי פונה לבדיקת רופא עיניים חוזרת. ואגב - יש רופאים מצוינים בכל מקום וגם בצה"ל...

19/05/2019 | 10:59 | מאת: לי

תודה רבה על המענה :) עדיין יש לי תחושה דלקתית בעין, והפנו אותי לבדיקת שקיעת דם. התחושה הזו נמצאת כבר מעל לשנה בעין.. וכל פעם בתוצאות בדיקת דם הcrp יוצא מעל הנורמה..

מנהלי פורום ראומטולוגיה