תוצאות בדיקת קלפרוטקטין ורמת CRP בבדיקת דם. האם יש

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

08/11/2016 | 22:30 | מאת: יהודית

שלום רב! אני סובלת מעצירות קשה ריבוי גזים באופן מתמיד. הייתי אצל גסטרואנטרולוג ועשיתי קולונוסקופיה אבל לא גילו משהו חמור. יחד עם זאת כשעשיתי בדיקת קלפרוטקטין התברר שהוא יותר גבוה מהנורמה - 72. גם בבדיקת דם שלי הנתון בשם CRP גבוה מהנורמה - 8.1. מכיוון שאני סובלת שנים מתופעות שצוינו לעיל ללא שיפור קיימת שאלה - האם יתכן שיש לי מחלה דלקתית במעיים? עד עכשיו אמרו לי שיש לי מעי רגיז אך לאור התוצאות של הבדיקות שצוינו לעיל - האם יש אפשרות שמדובר במחלה חמורה יותר? בכבוד, יהודית.

10/11/2016 | 17:02 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום יהודית האם יתכן שיש לי מחלה דלקתית במעיים? -- יתכן לאור התוצאות של הבדיקות שצוינו לעיל - האם יש אפשרות שמדובר במחלה חמורה יותר? -- קלפרוטקטין ברמה של 70 הוא נמוך יחסית לערכים שאנחנו רואים ברוב מטופלים עם דלקת משמעותית (מעל 300-400). זה נכון מצד שני שהגבול הוא 50 -- CRP מדווח על ידי מעבדות שונות ביחידות שונות - אם במדידה לליטר - 8 הוא ערך גבולי מוגבר (5 הוא הגבול), ואם לדצי-ליטר (100 מל) - 8 הוא ערך גבוה בצורה מרשימה (0.5 הוא הגבול). במקרה זה הסבירות שבבירור נמצא דלקת משמעותית - גבוהה יותר.

12/11/2016 | 07:49 | מאת: יהודית

שלום דוקטור הנכבד! תודה רבה על תשובתך. ברצוני לשאול : האם במקרה של עצירות יכולה להיות דלקת במעיים.? כפי שציינתי לעיל יש לי קלפרוטקטין גבולי וסי אר פי גבולי אך אני סובלת מעצירות וריבוי גזים. לפני חמש שנים עשיתי קולונוסקופיה אבל היא הייתה תקינה. האם עלי לעשות שוב קולונוסקופיה עם כניסה למעי הדק? תודה מראש, יהודית.

12/11/2016 | 19:28 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

האם במקרה של עצירות יכולה להיות דלקת במעיים? -- יכולה האם עלי לעשות שוב קולונוסקופיה? -- אם התופעות שאת מתארת לא היו בתקופה בה עשית את הבדיקה הקודמת (התחילו אחרי) - תוצאות של הבדיקה הקודמת אינן רלוונטיות למצבך היום

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס