CRp גבוה כאשר כל שאר המדדים תקינים - ממש לחוצה!!!

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

16/12/2011 | 15:52 | מאת: לחוצה

ממש אשמח לתגובה כי קראתי כל מיני דברים באינטרנט שממש הלחיצו אותי. יש לי CRP גבוה באופן קבוע לצערי אני לא זוכרת בדיוק את המדדים ואני מבינה שזה יותר בעייתי לתת תשובה כך אבל ממש אשמח לתשובה כלשהי. הוא היה מחוץ לקווים של הנורמל בחלק הגבוה כחצי ס"מ שמאלית לקו העליון נניח * [ ] (אני יודעת שזה ממש מפגר אבל אין לי דרך אחרת להבהיר) כל שאר הבדיקות שלי תקינות לחלוטין ברמת הדיוק לאמצע (עשיתי בדיקות מקיפות תפקודי כבד, שקיעת דם, ספירת דם, כולסטרול והעמסת סוכר ונראה לי אפילו בלוטת תריס) אני לא שמנה, הייתי מעשנת כמעט קופסא ביום והפסקתי לעשן לתקופה ארוכה, אני סובלת מאלרגיה לאבק ומאוטופיק דרמטיטיס (אם יש קשר) ותמיד ה - CRP גבוה ושאר הבדיקות תקינות - מה זה אומר? קראתי דברים מפחידים ש - CRP גבוה יכול להעיד על סרטן ריאה וגידולים ממאירים אבל הרופאה שלי לא התרגשה מידי מהממצא הזה (היא אמרה שזה גבוה אבל לפי כל שאר הבדיקות היא לא מוצאת סיבה להתרגשות). בבקשה תנו לי תשובה - מה הן הסיבות לקיומו של הלבון הזה גבוה?

17/12/2011 | 21:55 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

איך אוכל אני לדעת למה זה גבוה? את קראת המון דברים מפחידים באינטרנט, אז וודאי קראת אילו אפשרויות יכולות להיות ומה מתאים למקרה האישי שלך- למשל סרטן של הערמונית אין לך כי יש רק לגברים, ודלקת שקדים גם אין לך כי אין לך חום וכאב שקדים וכן הלאה. האם לדעתך הרופא שלך היה שווה נפש אם זה היה משמעותי? את מאשימה אותו בהזנחה שלך וזו האשמה חמורה. אין משמעות אם זה חצי סנטימטר כי זה לא אומר כלום- אבל אם הערך התקין הוא עד 0.5 ויש לך 3- זה ממש לא משהו מרגש. אם יש לך 70- אזי הרופא שלך באמת לא בסדר שמתעלם מזה. אל תשכחי שמספר אחד, שהוא מדד לא ספציפי לכום, אינו עושה אבחנה, וכרגע את בעיקר נפגעת היכולת לקבל תשובות מעבדה במחשב בבית, מחלה שהולכת ונהיית נפוצה יותר ויותר באוכלוסיה שמחוברת למחשב.

22/11/2012 | 11:05 | מאת: דנה

תשובה מגעילה ולא אמפטית

מנהל פורום רפואת משפחה