כאבים בעצם הזנב - תשובת MRI

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

07/09/2020 | 15:19 | מאת: אור

שלום דר, לפני כשנתיים וחצי התחיל לכאוב לי ממש עצם הזנב, ברמה שלא יכולה לשבת רצוף יותר מ10 דק, לשכב על הגב יש כאבים אחרי זה שמנסה להסתובב- כל האזור כואב בטירוף. עשיתי MRI וחזרו התשובות הללו: הודגמו אותות נמוכים בכל התהודות של אזורים סוב-כונדרליים של המשטחים הפרקיים האיליאקליים במפרקים הסקרו-איליאקליים, סימטרי דו"צ בצורת "משולשים" - הממצאים עלולים להחשיד ל-ilii condensans Osteitis. אין לראות בצקת לשד עצם של המשטחים הפרקיים במפרקים הסקרו-איליאקליים דו"צ. הודגמו אותות תקינים מלשד שאר העצמות, ללא עדות לבצקת או שברים. הודגמה סטייה קלה ימינה של הסגמנט התחתון של עצם הזנב )סדרה 11 חתכים 40,39 ,)ייתכן כביטוי לסובלוקסציה מינימלית. בתעלה הסקרלית הימנית של החוליה S2 הודגם ממצא ציסטי בגודל כ-6 מ"מ )סדרה 5 חתך 7 ,)המתאים לציסטה פרי-נויראלית. מישורי השומן, השרירים והמבנים הנוירו-וסקולריים הודגמו שמורים חזרתי לאורתופד עם התשובות- אמר לי לשבת על גלגל.. וגם זה לא עוזר. לפני חצי שנה הכאבים פחתו וכמעט נעלמו ולפני חודש שוב חזרו בעוצמה גדולה יותר. ברקע- לאמא שלי היה סאקרו-קוקסיגל-טרטומה. הייתכן וזה גם אותו סיפור פשוט לא יודעים לאבחן זאת אצלי? (היא אובחנה עם זה בארהב) תודה רבה

שלום, זה לא תחום העיסוק העיקרי שלי . ממליץ לך להתייעץ עם מומחה באורתופדיה אונקולוגית בברכה,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים