שתיית אלכוהל חתונות.

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

11/02/2023 | 15:33 | מאת: מאיה

שלום דוקטור, אני בת 19 (בצבא) ואני עובדת בתור משמחת חתונות(כן יש כזה דבר חחחחחחחח) המשימה שלי כהיא פשוט להשתכר ולעשות שמח בחתונה שאלייה שוכרים אותי. מה שבעצם קורה בחתונה זה שאני משתכרת(לא מבקשים ממני בפירוש או שזה רשום בחוזה, אבל זה הסכם בלי לדבר עליו כזה) וכמו שכתבתי אני פשוט שיכורה ועושה שמח בחתונה, יוצא לי לעשות את זה בין פעם לפעמיים בחודש( בדרך כלל פעמיים) וחוץ מזה אני חיה אורך חיים דיי בריא עושה ספורט לא מעשנת ושאני יושבת עם חברות ששותים אני לא שותה כדי לא להגזים. עכשיו ברור לי שזה לא בריא העבודה הזאת ומה שכרוך בה, אני אישית מאוד נהנת וזה תמיד משחרר אותי לתקופה מסוימת וגם השכר מאמוד מתגמל אבל כמובן זאת לא העבודה היחידה שלי ואם זה לא יעשה לי טוב אני אפסיק. חברה אמרה לי למרות שאני שותה במידה יחסית ״נמוכה״ פעם פעמיים בחודש כמו שאמרתי בגלל שאני משתכרת( אף פעם לא היה לי הרעלת אלכוהול או משהו אבל בהתחלה לפעמים הייתי מקיאה היום אני כבר יודעת את הגבולות שלי ואני כמעט תמיד לא מקיאה או משהו, בדרך כלל אני שמה לב שיום למחרת קצת קשה לי עם האנגובר וזה אבל בימים אחרי זה זה עובר תמיד) אז זה גורם לנזק הרבה יותר גדול ויכול לגרום לי בעיות כבד ובעיות נוירולוגיות בעתיד. לבעיות כבד אני מודעצת שזה יכול אבל רציתי לדעת האם גם בתדירות של פעם פעמיים בחודש(אני עובדת בזה כבר שנה) זה יכול להזיק ברמה גבוהה, ויותר נגיד מחברות שלי ששותות פעם בשבוע בירות אבל לא משתכרות אלה מגיעות לראש טוב ולא יותר מזה. רציתי לדעת את דעתך הכנה וכאילו ברור לי שזה מזיק וזה לא ממומלץ אבל עד כמה זה יכול להזיק והאם חשוב ממש לעצור את זה? עוד פעם אני אגיד שאני נהנת מהעבודה אז באמת רציתי לדעת מה את חושבת כי זה ישפיע מאוד. תודה (:

מאיה שלום, כל הכבוד על הכנות בשאלתך. האמת היא שאני לא יודעת מה התשובה. לגבי פגיעה בכבד - כדאי לשאול בפורום של גסטרואנטרולוגיה (רופא מומחה לדרכי עיכול וכבד). לגבי פגיעה נוירולוגית ואחרות - כדאי לפנות למרכז הרעלות (בטלפון או בפורום). ושיהיו לך חיים שמחים גם בלי אלכוהול! בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים