נטילת תרופות לאחר עקירה כירורגית

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

04/10/2016 | 01:58 | מאת: רחל

היי, אתמול ב11:30 בבוקר (כלומר לפני כ40 שעות) עברתי עקירה כירורגית של שן בינה תחתונה. העקירה ארכה כ20 דק ונעשו גם תפרים. יש לי 2 שאלות: 1. כשעתיים לאחר העקירה ההרדמה בלשון עברה לגמרי אך חצי שפה תחתונה וחניכיים עדיין רדומים עד כה, כלומר אין רגישות למגע או צביטה. הרופא אמר שזאת יכולה להיות פגיעה עצבית שמשתקמת לבד, האם זה נכון או שצריך לעבור טיפול כירורגי כלשהו? 2. הרופא נתן לי אנטיביוטיקה - מוקסיפן פורטה 500 ואמר לי ליטול 3 פעמים ביום למשך 5 ימים ודקסמטזון 2 מג ליטול 4 פעמים ביום למשך 3 ימים. בנוסף לכך אני נוטלת גלולות נגיד הריון מקבוצת אסטרוגנים ונוגדי אנדרוגנים. האם יש סיכון בשילוב תרופות אלו? תודה!

11/10/2016 | 14:43 | מאת: ד"ר הילה קליין

רחל שלום במידה ועדיין לא חזרה התחושה יש לחשוד בפגיעה עצבית. פגיעה זו איננה ניתנת לטיפול כירורגי ולעיתית ישנו סיכוי לשיפור לאחר מתן סטרואידים לתקופה קצת יותר ממושכת ממה שקיבלת. לגבי הגלולות - ישנם רופאי נשים הטוענים שאנטיביוטיקה מפרה ספיגה נאותה של הגלולות, לא ברור האם זה מוכח. מכל מקום כדאי להיוועץ עם רופא הנשים. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות